Skip to content
Új honlap
Tisztelt Szülők, Kollégák! Kedves Gyerekek!

Az intézmény életével kapcsolatos friss tartalmakat a továbbiakban a megújult honlapunkon érhetik el!

Kellemes böngészést kívánunk!


http://gyakorlo.uni-eger.hu/
 
Törzsfőnökből igazgató Nyomtatás E-mail
Hatalmas bulival búcsúztatták a márciust a diákok a Barkóczy utcai épületben. A programok már hétfőn elkezdődtek, amikor is a tanárok és tanítványaik csaptak össze egy-egy barátságos kosárlabda és focimeccs keretében. Ezt követően levezetésként a diákigazgatói címre pályázó osztályok vettek részt egy játékos vetélkedőn, így kellőképpen ráhangolódtak a másnap eseményeire.
Március 31-én biztosan nem volt késő tanuló a gimnáziumban, ugyanis már jóval 8 óra előtt szép számmal gyülekeztek a kíváncsi diákok a felvonulásra várva.  Megnyitójában Sándor József igazgató úr hangsúlyozta: alig várják már a délután 14 órát, hiszen számukra onnantól elkezdődik a tavaszi szünet, az iskola irányítását átadják a frissen kinevezett munkaerőnek. Vizes Lajos igazgatóhelyettes úr reményét fejezte ki, hogy ez a nap aranybetűkkel íródik majd be az intézmény történetébe, valamint  mindenkit arra biztatott, hogy az objektivitást szem előtt tartva, az egyes programelemeket külön-külön értékelve adják le voksukat a versengő osztályok teljesítményére.
Bővebben...
 
2 arany, 2 ezüst Nyomtatás E-mail
Az elmúlt hétvégén rendezték meg a Magyar Látványtánc Sportszövetség területi versenyét, melyen AMI-s táncosaink is megmérették magukat. Az éjszakába nyúló versenyről végül remek eredményekkel étertek haza növendékeink. A LEVIATHAN című kortárs formáció felnőtt 1. helyezett lett és arany minősítést kapott, míg a PORFÜRDŐ című kortárs duett a felnőttek kategóriájában lett első. A szóló produkciókkal a második helyezést hozták el a lányok, így a QUADRUM-a belső kertcímű produkció kortárs szóló felnőttben, a DIA NOUS-amit a lélek a testtel tesz című koreográfia pedig kortárs szóló junior kategóriában érdemelte ki az ezüstérmet!
Gratulálunk!

 
 
Bronzos lányok, ezüstös fiúk Nyomtatás E-mail
Szép sikerrel zárult az amatőr kézilabda diákolimpia megyei döntője iskolánk VI. korcsoportos fiú csapata számára. A városi fordulók során minden riválist magabiztosan győztek le a srácok (Gárdonyi Gimnázium, Szilágyi Gimnázium, Wigner Szakközépiskola) és ezzel „történelmet írva” bejutottak a megyei fináléba. Az Egerben megrendezett négyes döntő első mérkőzésén 2 góllal bizonyultak jobbnak a Gyöngyösi Vak Bottyán Szakközépiskola csapatánál. A döntő mérkőzésen – rutinosabb és jobb erőkből álló Eötvös ROK már megoldhatatlan feladat elé állította fiainak – így végül az előkelő 2. helyen végeztek. Az amatőr lányok szintén a megyei döntőben képviselték iskolánkat, ahol az erőviszonyoknak megfelelően – hozták a „papírformát” – és a bronzérmet szerezték meg.
Bővebben...
 
Új sportág, újabb lehetőségek, legújabb sikereink :-) Nyomtatás E-mail
Heves megyében először rendezték meg 2015. március 26-án Gyöngyösön a Heves Megyei Kéttusa Diákolimpia versenyt. A megmérettetés jó lehetőségnek bizonyult arra, hogy a diákok összemérhessék képességeiket két olyan sportági elem terén, amely a mindennapos mozgáskultúrájuk része, és amelyeket iskolai keretek között is rendszeresen végeznek; futásban és úszásban. A rendezvény nagyon jó színvonalú rendezéssel, közel 300 diák részvételével zajlott I-VI. korcsoportos diákok számára.
Bővebben...
 
Éremesővel tértek haza az EKF-es lányok a diákolimpia mezei futóbajnokság heves megyei döntőjéről Nyomtatás E-mail
2015. március 24-én Makláron újabb sikert arattak diákjaink a megyei futóversenyen. A városi versenyről továbbjutó II. korcsoportos lány csapat a 3. helyen, a III. korcsoportos lányok a 4. helyen és a IV. korcsoportos fiú csapat az 5. helyen végzett a döntőben. Kocsik Eszter egyéniben a 2. helyet szerezte meg, így ő továbbjutott az országos döntőbe.

Bővebben...
 
IX. HEVES MEGYEI KÖZÉPISKOLAI RAJZVERESENY Nyomtatás E-mail
Az Eszterházy Károly Főiskola Gyakorlóiskola és Pedagógiai Intézet 2015. április 17-én megrendezi a

IX. HEVES MEGYEI KÖZÉPISKOLAI RAJZVERESENYT.

A versenyre Heves megye középiskolái nevezhetnek diákokat, az alábbi korcsoportokban és kategóriákban 3-3 (összesen legfeljebb 12) tanulót.
A verseny helyszíne:    Eszterházy Károly Főiskola Gyakorlóiskolája Eger, Barkóczy u. 5.
Időpontja:    2015. április 17. (péntek)

Bővebben...
 
Országos döntőben Giber Tímea Nyomtatás E-mail
Iskolánk 8.d osztályos tanulója 146 versenyző közül a kilencedik legjobb eredményt elérve jutott a Bod Péter Országos Könyvtárhasználati Verseny budapesti döntőjébe. Ebben a tanévben a verseny témája: " A 200 éve született Rómer Flóris öröksége" volt. Végzős általános iskolásunk évek óta szorgalmasan készült a könyvtáros szakmát népszerűsítő versenyekre, áldozatos munkája most meghozta eredményét. Reméljük a szerencse is vele lesz az április végi országos döntőben, ahová a 12 legjobban teljesítő tanuló jutott be.
A középiskolások kategóriájából bár nem kerültek be a döntőbe a Gyakorlósok, de teljesítményük mindenképpen említésre méltó. Kispál Klaudia 10.D osztályos tanulónk a 22-dik, az versenyen idén először induló Zsirka Henrik Benjámin pedig a 43-dik lett a 94-es mezőnyből. Gratulálunk diákjainknak és felkészítőjüknek Albert Anikó könyvtárostanárnak.

 
Víz a művészetekben Nyomtatás E-mail
Március 22-én ünnepeltük a Víz Világnapját. Ehhez kapcsolódóan az Eszterházy Károly Főiskola és a Média Eger Nonprofit Kft. közös pályázatot hirdet: VÍZ A MŰVÉSZETEKBEN címmel, amelyre képzőművészet, fotó, valamint video kategóriákban pályázhatnak Heves megye általános- és középiskolás diákjai.
A pályázat központi témája a víz, annak éltető ereje, mindennapjainkban betöltött szerepe, építő és romboló hatása környezetünkben.
A pályamunkákat az alábbi 3 korosztályból várjuk: alsó-, valamint felső tagozatos általános iskolai tanuló, illetve középiskolai tanuló. Az alkotásokat korosztályonként és kategóriánként értékeli majd a szakmai zsűri.
A legjobb beérkezett alkotásokat 2015. április 21-én, az EKF Gyakorlóiskolájának Ökoiskolai Nyílt Napján, díjátadó gála keretében jutalmazzuk.
Bővebben...
 
Országos elődöntőben a röplabda diákolimpián Nyomtatás E-mail
Iskolánk 7.-8. osztályos röplabdásai könnyű győzelmekkel jutottak az országos elődöntőbe. Iskolánk csapata a Bélapátfalva, Pétervására és Atkár csapatát 2:0-ra győzte le, esélyt nem adva egyik csapatnak sem a győzelemhez. A  csapat  tagjai : Szűcs Laura, Tóth Jázmin, Gáspár Krisztina, Helfricht Maray, Kaszás Zsófia, Nagy Eszter, Mocsári Fanni, Dobozi Kinga . Gratulálunk a lányoknak  és felkészítő testnevelőjüknek  Vajda Tibornénak!
 
Újabb táncos sikerek Nyomtatás E-mail
Háromból három dobogós hely. Ilyen remek eredménnyel tértek haza az Alapfokú Művészeti Iskola táncos növendékei a 2015. 03. 21-én megrendezett Táncpedagógusok Országos Szövetségének XXIV. Országos Felnőtt Táncfesztiváljáról. A megmérettetésen közel harminc produkció közül mindhárom táncunk dobogós helyen végzett.  A Jacsó Anna és Szabó Gabriella által előadott PORFÜRDŐ című duett maximális pontszámot kapott, így a lányok első helyezést értek el kortárs duett kategóriában.  Jacsó Anna szólóban is érintett volt. A fiatal táncost nem hozta zavarba, hogy a vártnál korábban szólították a színpadra. A QUADRUM, belső kert című produkciójával megbabonázta a zsűrit és  második lett kortárs szóló kategóriában.

Bővebben...
 
Első alkalommal első hely Nyomtatás E-mail
A hétvégén rendezték meg a XIII. Berczik Sára Emlékversenyt Budapesten, ahova első ízben neveztük az AMI Moderntánc ág kis táncosait a Szülői Közösség anyagi támogatásával. Az első bemutatkozás rögtön első helyet hozott a táncosoknak gyermek I. korcsoportban, Modern-kortárs tánc kategóriában, ezzel is elismerve a felkészítő táncpedagógus Göböly Bettina, valamint a részt vevő gyermekek: Csőke Jázmin, Csőke Janka, Dániel Réka, Diczházi Flóra, Fejes Hanna, Király Zsófia, Kozma Kinga, Lassán Laura, Nagy Gréta, Vincze Fruzsina munkáját.Gratulálunk!
Ez úton is köszönetet mondunk a szülőknek, akik gondoskodtak a tanulók versenyre szállításáról.
 
Jótékonysági esten daloltak a Csicsergők Nyomtatás E-mail
Örömmel vállalta a szereplést az Alapfokú Művészeti Iskola Táncművészeti ág Csicsergő énekegyüttese a Szivárvány Óvoda Jótékonysági bálján, szombaton, iskolánk TISZK épületében. Kormos Klaudia, Sumi Renáta, Rózsa Szamira, Kréti Patrícia és a csoport vezetője Német Erzsébet Zalai párosító dalokat és Moldvai szerelmes dalokat énekeltek a nagy létszámú közönségnek. Az előadást nagy sikert aratott. Gratulálunk!

 
GyógyXész Nyomtatás E-mail
Az előkelő negyedik helyen végzett a Bolyai természettudományos csapatverseny regionális fordulójában iskolánk GyógyXész nevet viselő csapata. A Gyakorlóiskola képviseletében megjelent 8 csapat közül a Fónagy Fanni, Janik Balázs, Kocsik Nóra, Szauer András alkotta team teljesítette a legjobban a biológia-fizika-földrajz-kémia tantárgyakból összeállított komplex feladatsort. Gratulálunk a szorgalmas diákoknak és felkészítőiknek Farkas-Lévai Rita és Tóthné Szük Erzsébet tanárnőknek. 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

 

Let's click


Iskolánk a Comenius „Iskolai együttműködések” projekt keretében másik négy európai uniós oktatási intézménnyel együtt vesz részt a „Let’s click”
elnevezésű, két éves programban. A sikeres pályázatot követően a Tempus Közalapítvány anyagi támogatásával kerülhet sor az együttműködésre. A projekt az „Egész életen át tartó tanulás” program részeként valósul meg – litván, észt, lengyel és portugál partnerekkel. A projekt munkanyelve az angol; fő célja a természettudományos tantárgyak tanulásának motiválása.
Az alábbi linken található a projekt közös weboldala, amely az öt partneriskola tanárai és diákjai által készített anyagokkal folyamatosan bővül. Az oldalon található közös webszótár, természettudományos webkvíz, fotók, videók, prezentációs anyagok.


Látogatók

mod_vvisit_counterMa1181
mod_vvisit_counterHéten16062
mod_vvisit_counterHónapban64418
mod_vvisit_counterÖsszes4453608

Bejelentkezés


Elfelejtette a jelszavát?

Hírszolgáltatás

EKF Gyakorlóiskola

Google Analytics

 

 

Partnereink