Skip to content
Új honlap
Tisztelt Szülők, Kollégák! Kedves Gyerekek!

Az intézmény életével kapcsolatos friss tartalmakat a továbbiakban a megújult honlapunkon érhetik el!

Kellemes böngészést kívánunk!


http://gyakorlo.uni-eger.hu/
 
Szép sikerek az Alapműveleti Matematikaversenyen Nyomtatás E-mail
2015. április 15-én rendezték meg az Alapműveleti Matematikaverseny megyei fordulóját Hatvanban, ahol iskolánkat tizenkettő  4-8. évfolyamos tanuló képviselte. Nagy izgalommal vártuk az eredményhirdetést, amelyre a 12 tanulóból 7-et hívtak ki, mert bekerültek az évfolyamonkénti 1-6. helyezett közé.
Bővebben...
 
Eszterházy nap a Fény éve jegyében- Barkóczy utca Nyomtatás E-mail
A Barkóczy utcában is rengeteg program várta a diákokat az Eszterházy napon. A tornateremben fényes sikert aratott Misz tanár úr sajátos előadásmóddal fűszerezett kísérleti showja, de nagy volt az érdeklődés a Herman Otto tanösvény állomásain is. A fényről hallgathattak meg előadást a diákok a könyvtárostanár, a művészettörténész, a rendőr és a biztonságpolitikai szakértő szemén keresztül. Ahhoz, hogy értékelni tudjuk amink van, egyszer el kell azt veszítenünk- szokták mondani. A szemük világát elveszett hétköznapi emberek történeteit hallgatva, talán mindenkiben felmerült, hogy milyen nagy kincs a látás képessége.
Bővebben...
 
Eszterházy nap a "Fény éve" jegyében Nyomtatás E-mail
Ahogy azt már megszokhatták a gyakorlósok, minden évben van egy nap, amikor egy tanítás nélküli munkanapon névadónkra emlékezünk. Idén az Eszterházy napon a programok nagyrésze a 2015-ös „Fény éve” jegyében telt. A Bartók téri épületben Összevont Iskolagyűléssel kezdődött a program, ahol az előző iskolagyűlés óta eltelt időszak tanulmányi és sport eredményeit ismertették. Az alsó tagozatos diákok ezt követően a Napról, fényről szóló dalokat verseket, prózát gyűjtöttek össze, majd a „Mozogj az egészségedért!” elnevezésű játékos sportvetélkedőn vettek részt.
Bővebben...
 
"Szóval és tettel" Nyomtatás E-mail
Ez, a magyar régészet atyjának tekintett Rómer Flóris idézet volt a jelszava a Bod Péter Országos Könyvtárhasználati Verseny döntőjének, amit a múlt héten rendeztek meg Budapesten. Iskolánkat a 8.d osztályos Giber Tímea képviselte. A korosztály feladata nem volt egyszerű: brosúrát kellett készíteniük egy Rómer Flóris kiállításához. Giber Tímea kitartásának köszönhetően az előkelő országos 8. helyezést érte el a lett a 12-es mezőnyben. A felkészítő tanár, Albert Anikó szerint, a szép eredmény mellett a kétnapos verseny kísérőprogramjain – Planetárium látogatás, a Nemzeti Múzeum megtekintése - részt venni, felért egy főnyereménnyel.
 
 
Elementáris összefogás Nyomtatás E-mail
Az ökotudatosság egy életérzés, egy állandó magatartási forma, mely ha egyszer a részünkké vált, valószínűleg életünk végéig elkísér. Ezt a tudatosságot segíti kialakítani a gyermekekben a PontVelem Okos iskolai program. Az országos kezdeményezés keretében értékes nyereményekkel játékos formában ösztönözik a gyerekeket a szelektív hulladékgyűjtésre, a pénzügyi tudatosságra és a fenntartható életmódra. A pénzügyi oktatáson és a szelektív gyűjtésen túl, egész tanévben nagy sikerű játékokat, versenyeket hirdettek meg a program kiírói, melyeknek köszönhetően rengeteg iskola, osztály és diák is értékes nyereményekkel gazdagodhat. Juhász Adrienn, a Barkóczy utcai épület fiatal laboránsa is fontosnak találja a környezetvédelmet. Ösztönzésére az alsó tagozatos diákok mindenkit megelőzve, elképesztő mennyiségű, 330 kg használt elemet gyűjtöttek össze.
Gratulálunk a kitartó munkához, így tovább! Reméljük sok követőjük akad!
 
 
Siker után siker! 4 arannyal tértek haza a táncos lányaink Pécsről Nyomtatás E-mail
4 arany, 2 bronz és egy különdíj. Ezekkel az eredményekkel tértek haza moderntáncos lányaink a Pécsett megrendezett V. Országos modern-, kortárstánc tanulmányi versenyről. Az Apáczai Csere János Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium, Alapfokú Művészeti Iskolában tartott megmérettetés célja, hogy a tanulók egy kötelező és egy szabadon választott produkciókat bemutatva számot adjanak tudásukról, tánctechnikai felkészültségükről. A zsűrizés során figyelembe vették az előadók életkorának megfelelő előadói képességeket is. Az AMI táncosai szóló, duett és csoportos kategóriában is megmérették magukat és négy alkalommal nem találtak legyőzőre.
 
Bővebben...
 
Ökoiskolai nyílt nap Nyomtatás E-mail
Magyarország Svájci Nagykövetségének konzulja, Benno Stauffer is vendégünk volt az első Ökoiskolai nyílt napunkon, április 21-én. Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézettel közösen szervezett program egy induló roadshow első állomása volt, ahol Örökös Ökoiskolaként bemutathattuk jó gyakorlatainkat meghívott iskolák tanulói és pedagógusai előtt. Az idén tizenegy éves Magyarországi Ökoiskola Hálózathoz jelenleg 746 iskola tartozik. A cím népszerűségét mutatja, hogy a tavaly decemberi ünnepségen 122 iskola nyerte el első vagy második alkalommal az Ökoiskola, és 52 az Örökös Ökoiskola minősítést, köztük a mi iskolánk, az Eszterházy Károly Gyakorlóiskola is kiérdemelte a kitüntető címet, melyre nagyon büszkék vagyunk!

 

Bővebben...
 
Újra német nyelven Nyomtatás E-mail
Idén ismét eltölthettünk egy csodás hetet német nyelvterületen, ezúttal Ausztriában. Kiutazásunk napján már sok szép élményben volt részünk. Bejárhattuk a fényűzően berendezett Schönbrunni kastély, az egykori császári rezidencia elegáns termeit, bekukkanthattunk Ferenc József szolid, egyszerű lakó- és dolgozószobájába, kíváncsiskodhattunk a legendás szépségű Sisi személyes dolgai között. Láthattuk a Tükörtermet, ahol egykor Mozart játszott csodagyerekként a császári családnak, a kör alakú Kínai kabinetet és a Nagy Galériát, ahol az 1814-15-ös bécsi kongresszus résztvevői táncoltak, majd bolyongtunk egy keveset a gondosan ápolt kertben. A német idegenvezetésről mindvégig magunk gondoskodtunk, a feladatot előzetesen felosztva egymás közt.
Bővebben...
 
Jól muzsikáltunk a  Nagyhatalmak koncertjén Nyomtatás E-mail
2015.ápr.18.-án rendezte meg az Eszterházy Károly Főiskola Történettudományi Intézete "A nagyhatalmak koncertje", A Szent Szövetség kora Európában elnevezésű középiskolai történelem verseny országos döntőjét. A 109 induló csapatból 8 került be a döntőbe. Iskolánkat a 11.B osztály képviselte. A csapat az egri iskolák közül a legmagasabb pontszámmal került be a fináléba, ahol végül az országos 5. helyen végzett. 
Bővebben...
 
IX. Heves megyei Középiskolai Rajzverseny Nyomtatás E-mail
„Az árnyékok, miként a nap, egyetlen pillanat alatt eltűnhetnek, és helyükön máris mást látok; a tekintet azonban megingathatatlan marad, a mozgás szívébe írja az állandóságot.”
Lucien Hervé francia fotóművész fenti gondolatait választottuk a iskolánkban megrendezett IX. Heves megyei Középiskolai Rajzverseny illusztrációs kategóriája témájául. A versenyzők grafit, szén, vagy tus technikával fogalmazták meg vizuális gondolataikat - a fény éve ürügyén - az árnyékokról. A verseny másik kategóriája a tanulmányrajz volt, ahol a 9-10. évfolyamosok csendéleti beállításról, a 11-12. évfolyamosok pedig modell után, egész alakról készítettek rajztanulmányt.
Bővebben...
 
Versmondó az ANYÁK tiszteletére Nyomtatás E-mail
A Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Jó Pásztor Óvoda ,,...a földön nekem van a legszeretőbb anyám!" címmel a Költészet napja alkalmából városi szavalóversenyt rendezett. A versenyen kizárólag az édesanyákról szóló magyar költők verseivel lehetett nevezni. Iskolánkat több tanuló is képviselte, mindannyian szépen szerepeltek, de a legügyesebb talán az 5/b osztályos Szabó Anna volt, aki kategóriájában (5-6. évfolyamosok) a város legjobb versmondója lett. Őszintén gratulálunk Annának, akinek a felkészítőtanára Márkus Róbert Zsolt tanár úr volt. Az alábbi -kevésbé ismert- verset mondta Anna, amivel boldog anyák napját kívánunk minden édesanyának és nagymamának!
Bővebben...
 
Erima gyermekbajnokság Nyomtatás E-mail
Április 18-án rendezték meg Egerben a Neumann Gimnáziumban az Erima gyermekbajnokság 5. fordulóját az U10-es kategóriába tartozó lányoknak. Ezúttal az Egri Sportiskola és a Gyöngyösi DSZSE volt a iskolánk csapatának ellenfele. Az Eszterházys lányok az első mérkőzést parádés játékkal 21:8-ra nyerték. A második mérközésen fej – fej mellett haladva a félidő állása 9:9 volt, a második félidőben kiváló védekezéssel, Nagy Alexa kiemelkedő kapusteljesítményével és dinamikus játékkal 19:15-re nyerték a mérkőzést. Nagyon büszkék vagyunk a lányokra, hogy ilyen jó játékkal tudtak győzni!

Bővebben...
 
Rimaszombati látogatáson a gyakorlós női tornaklub Nyomtatás E-mail
Szinte csoda, rohanó világunkban, hogy a gyakorlóiskolai női tornaklub, az ÖTYE, több mint 35 éve alakult meg, és heti rendszerességgel ma is működik. A szlovákiai Rimaszombat Tompa Mihály Alapiskola tanárnőiből álló RIPITYE tornaklubbal való kapcsolatot több mint 25 éve ápoljuk közös sport és szórakoztató programok és egymás kölcsönös meglátogatásának megszervezésével. Idén, 2015 márciusában az egriek látogatása volt soron. Kulturális programmal is mindig színesítjük a találkozót. Most az Apáca show alapötletét (I will follow him c. dalt) dolgoztuk fel és adtuk elő, a vendéglátók nagy meglepetésére. Énekeltünk, táncoltunk és szöveges betétekkel, jelenetekkel is gazdagítottuk a vidám előadást. Nagy sikert arattunk a színházból kölcsönzött jelmezekben.
Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

 

Let's click


Iskolánk a Comenius „Iskolai együttműködések” projekt keretében másik négy európai uniós oktatási intézménnyel együtt vesz részt a „Let’s click”
elnevezésű, két éves programban. A sikeres pályázatot követően a Tempus Közalapítvány anyagi támogatásával kerülhet sor az együttműködésre. A projekt az „Egész életen át tartó tanulás” program részeként valósul meg – litván, észt, lengyel és portugál partnerekkel. A projekt munkanyelve az angol; fő célja a természettudományos tantárgyak tanulásának motiválása.
Az alábbi linken található a projekt közös weboldala, amely az öt partneriskola tanárai és diákjai által készített anyagokkal folyamatosan bővül. Az oldalon található közös webszótár, természettudományos webkvíz, fotók, videók, prezentációs anyagok.


Látogatók

mod_vvisit_counterMa1334
mod_vvisit_counterHéten16215
mod_vvisit_counterHónapban64571
mod_vvisit_counterÖsszes4453761

Bejelentkezés


Elfelejtette a jelszavát?

Hírszolgáltatás

EKF Gyakorlóiskola

Google Analytics

 

 

Partnereink