Skip to content
Új honlap
Tisztelt Szülők, Kollégák! Kedves Gyerekek!

Az intézmény életével kapcsolatos friss tartalmakat a továbbiakban a megújult honlapunkon érhetik el!

Kellemes böngészést kívánunk!


http://gyakorlo.uni-eger.hu/
 
Négyből négy Nyomtatás E-mail
Négy produkvcióval indultak, négy aranyat és a Porfürdő című koreográfiáért egy különdjíat hoztak el a Magyar Látványtánc Sportszövetség által rendezett Európa Bajnokságról az AMI növendékei. A lányok junior és felnőtt kategóriában mérették meg magukat Balatonfüreden, ahol 4 nap alatt öszesen 812 produkciót nézett meg a zsűri. A lányok tehetségükkel, külöleges előadói stílusukkal, valamint a koreográfiák egyediségével elvarázsolták a közönséget. Gratulálunk a lányoknak valamint felkészítő táncpedagógusnak Gulyik Juditnak, a koreográfiákért köszönet Rubi Annának!

 
 
Fényművészeti alkotótábor Nyomtatás E-mail
Képzőművészet tagozatos diákjaink hagyományos alkotótáborának témája ebben az évben a „Fény nemzetközi éve” programsorozathoz kapcsolódik. A Tokajban megrendezett tehetséggondozó műhelyt a Nemzeti Tehetségprogram pályázati támogatásából sikerült megvalósítani. 24 fiatal öt napon át a fény és a képzőművészet kapcsolatát kutatta. Czeglédi Tamás tanár úr, Igric Eszter és Molnár Erika tanárnők vezetésével megismerkedtek a fotogram és chemogram technikájával, a számítógépes képszerkesztés és képátalakítás számos lehetőségével, de festett és grafikus alkotásaikon is a fény és árnyék vizuális hatásaival kísérleteztek. .
Bővebben...
 
Gyakorlósok filmes sikerei Nyomtatás E-mail
Iskolánk tanulói is neveztek a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság által kiírt „Szertelen biztonság” című pályázatra, melynek egyik témája az iskolai erőszak volt. A Forgács Fanni - Kovács Lilla rendezőpáros „Ébresztő” című kisfilmje Báder Elemér zenéjével, valamint Magyar Elemér 9. c osztályos tanuló pályamunkája is fődíjat ért el a népes mezőnyben. Fanniék az érettségire való készülés mellett is a tőlük megszokott magas színvonalat képviselték, Elemér pedig ezúttal is bizonyította tehetségét. Ezúton is gratulálunk nekik!
 
Tudomány a fényben - Fény a tudományban Nyomtatás E-mail
2015 májusában az EKF Gyakorlóiskola 24, természettudományban tehetséges és/vagy hátrányos helyzetű diákja a Nemzeti Tehetség Program NTP-MTI-14-0078 nyertes pályázatának eredményeként „Tudomány a fényben - Fény a tudományban” címmel 1 hetes 30 órás tanórán kívüli témanapokon vehettek részt. A programban részvevő diákok az általános iskola 7. osztályától a középiskola 10. osztályáig valamennyi korosztályból képviseltették magukat. A foglalkozásokat Bátori Gabriella tanárnő és Béres Zsuzsanna tanárnő vezette.
Bővebben...
 
Az utolsó iskolagyűlés Nyomtatás E-mail
Kihirdették a tanulmányi és sportversenyeken jó eredményeket elért diákokat, a papírgyűjtésben aktív tanulókat és osztályokat, a 2014-’15-ös tanév utolsó Bartók téri iskolagyűlésén. Nagyné Fóris Katalin igazgatóhelyettes asszony elismerőleg szólt a szorgalmas, a versenyeken jól szereplő gyakorlósokról és felkészítőikről, akik tanulmányaik mellett energiát és időt szánnak arra is, hogy felkészüljenek a megmérettetésekre. Diákjaink 14 országos helyezést értek el, ezek közül 10 alkalommal az első tízben végeztek. Regionális, területi versenyekről 15 helyezéssel térek haza gyakorlósaink, míg a megyei megmérettetéseken legalább első 10 helyezés száma 46.


Bővebben...
 
Népi textilmesterségek alkotótábora Nyomtatás E-mail
A tanév végén kiállítással zárult képzőművészet tagozatos diákjaink alkotótábora. A Nemzeti Tehetség Program, valamint a Művészeti Nevelésért és Tevékenységért Alapítvány támogatásával 24 gimnazista vehetett részt a Nagyvisnyón megrendezett, a magyar kulturális örökség megőrzését, a hagyományok és a népi kultúra ápolását felvállaló tehetséggondozó programban. A tábor budapesti tanulmányi kirándulással kezdődött, a résztvevők a Néprajzi Múzeum kiállításain ismerkedtek a magyar parasztság egykori életének tárgyi világával, motívumokat gyűjthettek a textilgyűjtemény kiállított darabjairól.

Bővebben...
 
A FÉNY SZAKRÁLIS SZEREPE Nyomtatás E-mail
A szakmai munka középpontjában a képességfejlesztés állt. A célok megvalósításához a projektmódszert választottuk. A téma a FÉNY SZAKRÁLIS SZEREPE. A projektek a képzőművészeti ágbeli csoportokon belül kezdődtek, ill. majd művészeti iskolai szintűvé szélesítettük. A 30 órányi műhelyfoglalkozások keretében egyéni és csoportos alkotások készültek. A képzőművészeti alkotások által közvetített gondolatok, érzések, és hangulatok újabb gondolatokat és ötleteket ébresztettek a táncos és színjátékos növendékek körében, melyeket jelentekben és koreográfiákban fogalmaztak át. Összművészeti bemutató zárta a programot (kiállítás, előadás), melyet a teljes iskola megtekinthet.
Bővebben...
 
Eger Kiváló Pedagógusa címet kapott Debreceni Nándorné Nyomtatás E-mail
A Gárdonyi Géza Színházban ünnepelték a város pedagógusait. A rendezvényen díszokleveleket vehettek át azok a pedagógusok, akik közmegbecsülésre méltón teljesítették hivatásukat és diplomájuk megszerzésének legalább 50 éves évfordulóját ünneplik. Az emberi erőforrások minisztere által odaítélt „Pedagógus szolgálati emlékérmet” kaptak azok a pedagógusok, akik több évtizedes áldozatos munka után befejezik aktív pályafutásukat. Az ünnepségen vehették át a tanári pályán kiváló teljesítményt nyújtók a polgármesteri elismeréseket, a közgyűlés által adományozott „Kiváló munkáért” kitüntetést, a „Pro Agria” szakmai díjat és az „Eger Kiváló Pedagógusa” címeket. Utóbbi elismerésben részesült kollégánk, Debreceni Nándorné, Ani, aki német nyelvszakos tanárként közel 40 éve dolgozik intézményünkben. Munkáját a magas szintű szakmai igényesség és elkötelezettség jellemzi.Tanítványai szép sikereket érnek el a tanulmányi versenyeken. Német és pedagógia szakos főiskolai hallgatók gyakorlatát vezeti. Az osztályfőnöki munkaközösség vezetője. Az iskola külkapcsolatainak ápolója. Gratulálunk az elismeréshez!

 
Diákolimpiai országos döntő Egerben  iskolánk fiú röplabdásaival Nyomtatás E-mail
Június 13-16. között, szombattól keddig ad helyszínt városunk az alap labdajátékok III. korcsoportos diákolimpiai országos döntőjének. A négy sportágban részt vevő 68 iskolai csapat között négy egrinek sikerült kiharcolnia a részvételt, köztük fiú röplabdásainknak. A közel 1000 résztvevőt felvonultató rendezvény az impozánsnak ígérkező szombat esti megnyitó ünnepséggel veszi kezdetét a Dobó téren, aztán másnap reggeltől a sportpályákon folytatódik. A röplabdázók mérkőzéseire az Eszterházy Károly Főiskola Leányka úti csarnokában kerül sor, ahol vasárnap és hétfőn a csoportmérkőzéseket és keresztjátékokat, míg kedden a helyosztókat bonyolítják le. Fiú csapatunk a döntőre eredményes felkészülő versennyel hangolt, ahol az egri pásztorvölgyis lányok mellett a nyíregyházi, illetve a döntőben is érdekelt kazincbarcikai fiúkat is sikerült legyőznie. Szurkoljunk együtt iskolánk csapataiért!
 
Tűzzel és fénnyel írva Nyomtatás E-mail
Ezzel a címmel rendezték meg az Alapfokú Művészeti Iskola Képző-és Iparművészeti Ágán tanuló növendékek vizsgakiállításukat a Líceum Aulájában. A rendezvény a Csipogó Énekegyüttes vidám dalcsokrával kezdődött, majd Maruzs Petra szavalt a várva várt vakációról. Köszöntőjében Sándor József igazgató kiemelte, hogy milyen találó a tárlat címe, hiszen a tűz, mint alapelem ez esetben nem pusztított, hanem egy alkotási folyamat, a tűzzománc születésének elengedhetetlen feltétele volt. Dr. Mátyás Ferencné Hrk Mária, az AMI vezetője elmondta: az idén két sikeres, a Nemzeti Tehetség Program keretében megvalósuló pályázatnak köszönhetően számos új eszközzel, anyaggal bővült a Képző- és Iparművészeti ág raktára. Az NTP-AMI-14-0113 keretében bp-i tanulmányi kiránduláson, múzeum- és színházlátogatáson vehettek részt; az NTP-EFP-14-0093 keretében megismerkedhettek a tűzzománc készítés technikájával is.
Bővebben...
 
Kisgimnazista siker! Nyomtatás E-mail
A Kalandozó Országos Történelemverseny 2.helyezettjei lettek a 8.e diákjai : Vincze Zsombor, Ofra Balázs,Pogonyi Dávid,Fügedi Gergely. A változatos elméleti és gyakorlati feladatokat Hunyadi Mátyás korából állították össze a verseny szervezői. Az írásbeli fordulók után 45 csapatból kerültek a fiúk a legjobb 15 csapat közé, majd a Kisnánán rendezett döntőn az előkelő 2. helyet szerezték meg. A versenyről felvételt készített az M1 Televízió Iskolapad műsora, a csapat egyik tagja interjút is adott. Az adás, a forgatócsoport tájékoztatása szerint az elkövetkező 2 héten belül látható.Felkészítő tanáruk. dr.Tóthné Szelezsán Gabriella Gratulálunk!
 
Gyakorlóiskolások sikere, 4. hely a röplabda országos döntőn Nyomtatás E-mail
Debrecenben rendezték meg Június 4-7 között a IV. korcsoportos összevont labdajátékok országos döntőjét. Heves megyét a Gyakorlóiskolás röplabdás lányok képviselték. A három nap alatt remek mérkőzéseket játszottak, meglepték és megszorongatták a későbbi bajnok Nyíregyháza csapatát is, akitől csak a gyakorlós lányok vettek el egy szettet. A csapat teljesítménye azért is értékes és kiemelkedő, mert a felkészülést sérülések, betegségek hátráltatták. A jövő bíztató, hiszen a csapatból 5 tanuló még jövőre is küzdhet a legjobbak között.

Bővebben...
 
Mikor a lelkek összeérnek  AMI évzáró táncgála Nyomtatás E-mail
Teltház előtt zajlott az Alapfokú Művészeti Iskola táncművészeti ágának idei záróvizsgája. Több mint 200 táncos növendékünk 25 produkcióval mutatkozott be a Gárdonyi Géza Színház Színpadán, idén is fergeteges sikerrel. Sándor József, iskolánk igazgatója köszöntőjében kiemelte: az intézményben zajló munka magas színvonalát nemcsak a rengeteg hazai és nemzetközi aranyérem jelzi, hanem az is, hogy az elmúlt évben mi adtunk otthont a Gyakorlóiskolák első táncművészeti fesztiváljának, melyen budapesti, szegedi és pécsi növendékek is felléptek többféle stílusban.
Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

 

Let's click


Iskolánk a Comenius „Iskolai együttműködések” projekt keretében másik négy európai uniós oktatási intézménnyel együtt vesz részt a „Let’s click”
elnevezésű, két éves programban. A sikeres pályázatot követően a Tempus Közalapítvány anyagi támogatásával kerülhet sor az együttműködésre. A projekt az „Egész életen át tartó tanulás” program részeként valósul meg – litván, észt, lengyel és portugál partnerekkel. A projekt munkanyelve az angol; fő célja a természettudományos tantárgyak tanulásának motiválása.
Az alábbi linken található a projekt közös weboldala, amely az öt partneriskola tanárai és diákjai által készített anyagokkal folyamatosan bővül. Az oldalon található közös webszótár, természettudományos webkvíz, fotók, videók, prezentációs anyagok.


Látogatók

mod_vvisit_counterMa1221
mod_vvisit_counterHéten16102
mod_vvisit_counterHónapban64458
mod_vvisit_counterÖsszes4453648

Bejelentkezés


Elfelejtette a jelszavát?

Hírszolgáltatás

EKF Gyakorlóiskola

Google Analytics

 

 

Partnereink