Skip to content
Új honlap
Tisztelt Szülők, Kollégák! Kedves Gyerekek!

Az intézmény életével kapcsolatos friss tartalmakat a továbbiakban a megújult honlapunkon érhetik el!

Kellemes böngészést kívánunk!


http://gyakorlo.uni-eger.hu/
 
Szép sikerek a IX. Országos Középiskolás Képzőművészeti Diáktárlaton Nyomtatás E-mail
18 diákunk szerepelt sikerrel a IX. Országos Középiskolás Képzőművészeti Diáktárlaton. A Suliszervíz Pedagógiai Intézet és a hajdúszoboszlói Kovács Máté Városi Művelődés Központ és Könyvtár által  középiskolásoknak kiírt versenyre 400 pályamunka érkezett, ezek körül 168 munkát állítottak ki. Az október 7-i, a hajdúszoboszlói Hungest Hotel Békében tartott ünnepélyes díjátadón 9 tanulónk  alkotását jutalmazták és további 9 tanulónk munkája pedig a kiállított munkák között kapott helyet. Gratulálunk a felkészítő pedagógusoknak: Bulla Mártának, Igirc Eszternek és Dr. Mátyás Ferencné Hrk Máriának.
Bővebben...
 
Gárdonyi emlékszobát avattak Devecserben Nyomtatás E-mail
4 éve történt az iszapkatasztrófa, melynek egyik elszenvedője Devecser városa volt. Iskolánk Szülői Közössége, tanulóink és oktatóink összefogásával, 2 héttel a tragédiát követően jelentős mennyiségű adományt juttatott el az ottani Gárdonyi Géza Általános Iskola diákjainak. Ruhaneműkkel, játékokkal, taneszközökkel segítették bajbajutott társaikat. A jó kapcsolat azóta is fennáll a két intézmény között: tavaly 35 kisdiákot és 5 pedagógus kollégát láttunk vendégül iskolánkban, akik boldogan vettek részt a Gárdonyi évfordulóhoz kapcsolódó rendezvényeken.
Bővebben...
 
Nemzetközi közönség előtt mutatkozott be az EKF Gyakorlóiskolájának táblagépes kísérlete Nyomtatás E-mail
A nemzetközileg is nagy érdeklődést kiváltó egri táblagépes pedagógiai kísérletet workshopok formájában ismerhették meg a maláj, egyiptomi, amerikai és német szakemberek.
A 2009 óta folyó módszertani projekteket Racsko Réka kutatási asszisztens bemutatójából ismerhették meg az érdeklődők, amelyet Siroki Zsuzsanna táblagéppel támogatott angolórája követett az Eszterházy Károly Főiskola Gyakorlóiskolájában, nagy sikerrel.
Fotó: Szántó György
Bővebben...
 
Kegyeleti hálastaféta Nyomtatás E-mail
Az Aradi Vértanúk emlékére szervezett városi váltófutó versenyt 2014. október 6-án rendezte meg az Eger Városi Középfokú Diáksport Bizottság az Érsekkertben az egri középiskolák számára.
Iskolánkat egy 10 fős lány és egy 10 fős fiúcsapat – akik főként az atlétika tehetségfejlesztő foglalkozások 8.e osztályos aktív tagjai - képviselte ezen a sporttörténeti hagyományokat ápoló versenyen. Bár dobogós helyezést nem értek el diákjaink, de sportszerű versenyzéssel, szabályszerű technikai végrehajtással állítottak méltó emléket a szabadságharc tizenkét tábornokának és egy főtisztjének.
Gomány Melinda
testnevelő
2014.10.09.
 
Tehetségeket keresünk  művészeti versenyek általános iskolásoknak Nyomtatás E-mail
Az Eszterházy Károly Gyakorlóiskola és Pedagógiai Intézet idén is több, tehetségkutató versenyt hirdet. Az ének-zene és a vizuális művészetek területén otthonosan mozgó fiatalok 3 verseny közül is választhatnak. A legjobb eredményt elérő tanulók jutalomban részesülnek, és iskolánk képzőművészeti, ének-zene tagozatára jelentkezés esetén részvételük kiváltja a felvételi eljárás alkalmassági vizsgáját.

Bővebben...
 
KRESZ FESZT jeles Nyomtatás E-mail
„Az iskola rendőre” program keretében az ORFK - Országos Baleset-megelőzési Bizottság 2014. szeptember 30-án második alkalommal szervezte meg óvodásoknak és általános iskolásoknak szóló KRESZ-FESZT elnevezésű országos prevenciós rendezvényét. Egerben az Érsekkert adott otthont a programnak, melyre 4 intézmény alsó tagozatosai neveztek be. Iskolánkat a 4. c osztály képviselte, nem is akármilyen eredménnyel!
Bővebben...
 
Angolul a környezetvédelemért Nyomtatás E-mail
‘English for Environment’ címmel tartott nyelvtanárok és angoltanár szakos hallgatók számára hasznos workshopot és bemutató órát Dr. Jane Petring a Regional English Language Office (RELO) for Central and Southeastern Europe U.S. Embassy, Budapest Public Affairs Office és az Eszterházy Károly Főiskola Anglisztika Tanszékén működő Nyelvpedagógiai Műhely közös szervezésében. A tanórán a kollégák és a főiskolai hallgatók képet kaphattak arról, hogyan lehet a környezetvédelemmel kapcsolatos témákat beépíteni a tantervbe, milyen lehetőségek vannak a környezettudatosság nevelésére az angolórán, illetve a résztvevők megismerhették az ‘English for the Environment’ európai projekt részleteit, melyben Magyarország mellett Albánia, Lengyelország, Észtország és Szlovákia vesz részt. Diákjaink nem hoztak szégyent az iskolára, felkészülten, nagy aktivitással feleltek a tanárnő által felvetett érdekes és fontos kérdésekre.
2014.10.08.
 
Varázslatos Itália Nyomtatás E-mail
Az idén is fantasztikus hetet töltöttek 12. évfolyamos gimnazistáink Észak – olaszországi tanulmányútjukon. Csodálatos történelmi, építészeti, képzőművészeti emlékeket látogattak meg és élvezték a tenger kissé hűs habjait.
Az élményekről Skoda Bianka, 12.C osztályos diákunk készített beszámolót!
Bővebben...
 
Cse'mese Nyomtatás E-mail
A Bartók téri első és második osztályosoknak egy kedves, vidám bábelőadás tette kellemessé az egyik esős szeptemberi délutánt. A Cse’mese című magyar nyelvű mesejátékot nézték meg csehszlovák mesehősökkel, eredeti csehországi, nagyméretű bábokkal a Masters of Puppets Theatre kétlaki bábszínház előadásában. Ez a társulat Magyarországon a Petőfi Csarnokban és a dunai A38 Mesehajón játssza honi előadásait. 
Bővebben...
 
Kutatók Éjszakája a Vida-laborban Nyomtatás E-mail
Mindennapi tudomány. Ez is lehetett volna a mottója azoknak az izgalmas programoknak, melyeken a Kutatók Éjszakáján részt vehettek a Gyakorlóiskola Bartók Téri épületében. A Dr. Vida József laboratórium idén először csatlakozott a tudományt népszerűsítő fesztiválhoz.
A labor zsibongójában interaktív természettudományos játszóház köszöntötte a vendégeket. Lehetett sakkozni, malmozni, persze a bábukat lombikok helyettesítették. Az elektrosztatika csodái és a mikroszkóp alatt elénk táruló világ kicsiket és nagyokat egyaránt elkápráztatott.
A diákokat, pedagógusokat, szülőket izgalmas, otthoni körülmények között, a háztartásban fellelhető eszközökkel, alapanyagokból megvalósítható kísérletekkel ismertették meg kollégáink.
Bővebben...
 
Ismerkedés az iskolával Nyomtatás E-mail
Az Eszterházy Károly Főiskolán tanuló tanítóképzős hallgatók tettek látogatást a minap iskolánk épületeiben. A fiatalok Csontosné Bodnár Gyöngyi tanítónő vezetésével, érdeklődően járták körbe a termeket a könyvtárat és szívesen beszélgettek a kollégákkal, gyerekekkel. Egyikük máris a szünet időtartamának rövidsége miatt érzett sorközösséget a diákokkal. A mosolygós lányok mellett feltűnt egy fiatalember is, aki tanító bácsiként valószínűleg sokak kedvence lesz majd választott iskolájában. Sok sikert kívánunk tanulmányaikhoz!
2014.09.30.
 
 
Papírgyűjtés a Bartók téren Nyomtatás E-mail
A hagyományokhoz híven ismét lesz papírgyűjtés a Bartók téri épületben, október 7-9. között. Az összekötegelt újságokat, papírhulladékot kedden és szerdán 7.30-16:30 h és csütörtökön 7.30-11.30 h között lehet leadni a gazdasági udvaron lévő konténernél. Az első helyezett osztály jutalma 10, a második 5, a harmadik pedig 3 ezer forint amennyiben az általuk gyűjtött hulladék értéke minimum ennek a duplája. Ez az összeg osztálykirándulásra, vagy más egyéb osztályrendezvényre használható fel. A jutalom csak az esetben adható, ha egy osztályból legalább 10 diák hoz papírt! Egyéni elismerésben részesül az a tanuló, aki több mint 150 kilogramm papírt gyűjt össze. Számítunk a diákok és szülők szokásos lelkesedésre! Mutassuk meg, hogy ÖKO iskola lévén élenjárunk a szelektív gyűjtésben és a természet megóvásában!
2014.09.29.
 
Sperlágh emlékfutás- Barokk futás Nyomtatás E-mail
Az 1.a.osztály teljes létszámmal képviselte iskolánkat a nemrégiben megrendezett Sperlágh József emlékfutáson, az Érsekkertben. Az Egri Atlétikáért Alapítvány 19 éve mindig ilyenkor, szeptember közepén rendezi a megmérettetést. A versenyen nyolc kategóriában, óvodásoktól az iskolásokon át a felnőttekig indultak résztvevők. Iskolánk képviselő, a legkisebbek, nem mentek hiába. Pap Szofi és Ficsor Áron egy-egy bronzéremmel zárta a versenyt. Gratulálunk Majoros Csilla tanítónő diákjainak! További eredmények:
 
Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

 

Let's click


Iskolánk a Comenius „Iskolai együttműködések” projekt keretében másik négy európai uniós oktatási intézménnyel együtt vesz részt a „Let’s click”
elnevezésű, két éves programban. A sikeres pályázatot követően a Tempus Közalapítvány anyagi támogatásával kerülhet sor az együttműködésre. A projekt az „Egész életen át tartó tanulás” program részeként valósul meg – litván, észt, lengyel és portugál partnerekkel. A projekt munkanyelve az angol; fő célja a természettudományos tantárgyak tanulásának motiválása.
Az alábbi linken található a projekt közös weboldala, amely az öt partneriskola tanárai és diákjai által készített anyagokkal folyamatosan bővül. Az oldalon található közös webszótár, természettudományos webkvíz, fotók, videók, prezentációs anyagok.


Látogatók

mod_vvisit_counterMa1203
mod_vvisit_counterHéten16084
mod_vvisit_counterHónapban64440
mod_vvisit_counterÖsszes4453630

Bejelentkezés


Elfelejtette a jelszavát?

Hírszolgáltatás

EKF Gyakorlóiskola

Google Analytics

 

 

Partnereink