Skip to content
Új honlap
Tisztelt Szülők, Kollégák! Kedves Gyerekek!

Az intézmény életével kapcsolatos friss tartalmakat a továbbiakban a megújult honlapunkon érhetik el!

Kellemes böngészést kívánunk!


http://gyakorlo.uni-eger.hu/
 
Nyílt napok a Gimiben Nyomtatás E-mail
Ismét nagy létszámú közönséget vonzott az EKF Gimi két nyílt napja. Elsőként a 6, majd a 4 osztályos képzés iránt érdeklődő gyerekek és szüleik kaptak tájékoztatást iskolánk széleskörű kínálatáról.
November 13-án a mostani hatodikosokat varázsolták el diákjaink, akik színes, a képzés sokszínűségét tükröző műsorral, tánccal, dallal, angol prózával készültek a jeles alkalomra. Köszöntőjében Sándor József igazgató úr kiemelt egy nagyon fontos tényt: a középiskolai képzés átalakítása várhatóan jelentős tanulói létszámcsökkenést hozhat. Így, aki már a következő tanévben beíratja gyermekét a hatosztályos képzésre, előrelátó és jó döntést hoz.
Bővebben...
 
Nem búsultunk, blue-sultunk! Nyomtatás E-mail
Az őszi falevelek színes levelek forgataga szemet gyönyörködtető látvány. Novemberben 14-én a gyakorlósok a Bartók téren osztályonként kiválasztva saját színüket, egységes öltözéket húztak. A Diákönkormányzat közösségkovácsoló rendezvényén a Colour day-en a legnépszerűbb szín idén a kék volt, de láthattunk piros, fehér fekete pólót, pulcsit viselő osztályokat is.
Az őszi tompaságban üdítő kezdeményezés még inkább megerősített mindenkit: egységben az erő!
 
Váci Mihály facebook profilja Nyomtatás E-mail
Iskolánk három tanulójának volt lehetősége részt venni testvériskolánk, a rimaszombati Tompa Mihály Alapiskola által szervezett irodalmi vetélkedőn. A Csik Teréz tanárnő által felkészített tanulók Váci Mihály életének sajátos feldolgozásával el is hozták a közönségdíjat. A következőben a diákok „úti beszámolója” olvasható.
Bővebben...
 
"Legfőbb kincsünk az egészség!" Nyomtatás E-mail
November 17-én kezdődik iskolánkban a hagyományos egészséghét az alsó tagozatosok részvételével. A "3 T": tisztálkodás, testmozgás, táplálkozás témakörökben szervezzük rendezvényeinket. A táblázat részletesen ismerteti programjainkat.
Kedves Szülők!
November 17-21 között rendezzük a hagyományos Egészséghetünket iskolánk alsó tagozatos diákjai részvételével. Ez nem csak arra alkalmas, hogy ráirányítsuk gyermekeink figyelmét az egészség megőrzésére, hanem arra is, hogy Önöket, a Kedves Szülőket közös rendezvényekre invitáljuk. Kérjük, kövessék a honlapunkon valamint az aula faliújságján az Egészséghét programját, és tegyék lehetővé gyerekeik részvételét.
Bővebben...
 
Két kollégánk is segíti a Nemzetei Pedagógus Kar munkáját Nyomtatás E-mail

Vizes Lajos területi elnökségi tagként, Császi Csaba pedig az Etikai Bizottság elnökségi tagjaként erősíti a Nemzeti Pedagógus Kar munkáját. A területi tisztségviselőket nemrégiben választották meg, Heves Megyéből 10 fő, köztük az Eszterházy Károly Gyakorló Általános, Közép-, Alapfokú Művészeti Iskola és Pedagógiai Intézet 2 munkatársa nyert bizalmat, hogy az intézmény és a pedagógus szakma véleményét és érdekeit képviselje . A Nemzeti Pedagógus Kar az állami és önkormányzati fenntartású köznevelési intézményekben pedagógus-munkakörben közalkalmazottként foglalkoztatottak önkormányzattal rendelkező köztestülete. Fő feladatuk, hogy ellenőrizzék a közösségi szolgálat szervezését, valamint működtessék az ehhez kapcsolódó tanácsadó és információs rendszert. Emellett véleményezési és javaslattételi joga van a köznevelést és pedagógusképzést érintő jogszabályok megalkotása és módosítása során.

Bővebben...
 
Több mint 100 emberen segítettek a gyakorlósok Nyomtatás E-mail

23 hőst avattunk kedden a gimnáziumban.

23 fiatal, félretéve félelmét, kétségeit, nagyfokú önzetlenségről tett tanúbizonyságot.

23 fiatal életében először, iskolája falai között, osztálytársai és tanárai bíztatására életében először adott vért.

A Magyar Vöröskereszt Heves Megyei Szervezete rendszeresen szervez kiszállásos véradásokat, évente egy – két alkalommal a Barkóczy úti épületben állítják fel ideiglenes véradó állomásukat. A diákok változó aktivitással vesznek részt a véradó mozgalomban. Sokuk tart a tűtől, sokukat társaik véleménye befolyásolja. De szerencsére akadnak olyan lelkes, segítő szándékú gimisek is, akik vállalva a tűszúrás okozta apró kellemetlenséget alávetik magukat a mindösszesen pár percig tartó procedúrának. November 12-én összesen 37 diák és kolléga tartotta kezét a tű alá. És ha igaz, hogy egy véradással egy személy 3 ember életén segíthet, akkor az EKF-esek 111 gyógyulni vágyón segítettek.

Bővebben...
 
Sünik, baglyok, könyvjelzők Nyomtatás E-mail
Őszi játszóházat rendezett iskolánk alsós munkaközössége a Bartók téri épületben. A hagyományos rendezvényt mindig nagy izgalommal várják a legkisebbek, hiszen ebben a közel 1,5 órában szebbnél--szebb, az évszakhoz kapcsolódó, főként természetes anyagokat felhasználó tárgyak születnek meg kezük munkája nyomán. Idén is forgószínpad szerűen járták körbe az intézmény alsós termeit a gyerekek, minden állomáson más-más dolgot készíthettek.
Bővebben...
 
Erima Bajnokság- Bemutatkozta a kezdő játékosok Nyomtatás E-mail
November 8-án a Neumann Gimnázium adott otthont az Erima Gyermekbajnokság U10-es korcsoportú lány kézilabda bajnokságának. Az Eszterházy KFSC utánpótlás csapatának lányai a régi csapathoz mérten egy teljesen új felállásban játszottak, mivel a csapat 5 állandó tagja mellett teljesen új kezdő játékosok érkeztek a csapatba. Ettől függetlenül a lányok nagyon ügyesen játszottak, és két fölényes győzelem után a 3. mérkőzésen 5:4 –es félidő után a Gyöngyös csapatától vereséget szenvedtek. Az utolsó vereség ellenére a lányokat dicséret illeti, meg voltunk elégedve játékukkal.
Bővebben...
 
Történelmi emlékülés Nyomtatás E-mail
Az Eszterházy Károly Főiskola Gyakorló Általános, Közép-, Alapfokú Művészeti Iskola és Pedagógiai Intézet idén 13. alkalommal rendezte meg történelmi emlékülésést, ezúttal az I. világháború kitörésének 100. évfordulójára emlékezve. A rendezvény része az Eszterházy Károly Főiskola „Magyar Tudomány Ünnepe” programsorozatának. Az emlékülésen megjelent Ballagó Zoltán, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Tankerületi Igazgatója. Az emlékülés elnökei Löffler Erzsébet (Érseki Gyűjteményi Központ) és Pap József (EKF Történelemtudományi Intézet) voltak.
A szépszámú - mintegy 110 fős - közönség hat előadás keretében ismerkedhetett a korszakkal, melyek ezúttal történelmi témákat öleltek fel. Az elmúlt évekhez hasonlóan a résztvevők kézhez kapták az előadások kivonatos anyagát. Az előadásokat rögzítette a Líceum TV.
Bővebben...
 
Bemutatkozott a Gyakorlóiskola Nyomtatás E-mail
November 6-án újra lehetőség nyílt iskolánknak a bemutatkozásra az egri pályaválasztási kiállításon. A Heves Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja által szervezett rendezvényen számos nyolcadikos diákot kápráztatott el iskolánk két tanulója Szántai János és Hörömpöli Kristóf látványos kísérleteivel. A varázslatban segítségükre volt Juhász Adrienn laboráns kolléganőnk, valamint Misz József tanár úr is. Az érdeklődő diákok megtapasztalhatták standunknál a természettudományok izgalmas, látványos oldalát. A kiállítótér üde színfoltjait adó alkotásokat Igric Eszter tanárnő tanítványai biztosították. Az egész kiállítás legnagyobb méretű képernyőjén az izgalmas kísérleteket élőben lehetett követni. Iskolánk bemutatkozó filmjeit és Czeglédi Tamás tanár úr „háromdés” művészetét is megtekinthették a fiatal érdeklődők.
Bővebben...
 
Matematika könyvek Kárpátaljára Nyomtatás E-mail
Intézményünk diákjai, dolgozói és a szülői közösség tagjai már több alkalommal bizonyították szociális érzékenységüket, számtalan jótékonysági kezdeményezésben vettek részt, vagy indítottak útjára újakat. Adományaink eljutottak a vörösiszap sújtotta Devecserbe, a heves megyei iskolákban tanuló rászorulók részére a „Varázsoljunk mosolyt együtt a gyermekek arcára” kampány keretében, de több száz cipősdoboznyi adománnyal segítettük a Móra Ferenc iskola diákjait is. A diákok által kezdeményezett és működtetett Angyalműhelyben 130 cipősdoboznyi játékot valamint 100 kg ruhát is sikerült összegyűjtenie az önkénteseknek, melyeket Karácsony előtt a Katolikus Karitász egri csoportjának vezetője vett át.
Bővebben...
 
Gárdonyi Géza vers-és prózamondó verseny Nyomtatás E-mail
Idén is nagy érdeklődés mellett rendeztük meg a Gárdonyi Géza Vers és prózamondó verseny iskolai előválogatóját. Az alsó tagozatosok szorgalmát mi sem bizonyítja jobban, minthogy több,mint 30 kisdiák szánt időt az őszi szünetéből arra, hogy megtanulja az általa választott verset, mesét. Az ünneplőbe öltözött kisdiákok november 6-án, a Bartók téri könyvtárban álltak a szakértő zsűri elé. Külön dicséret illeti a legkisebbeket, az első osztályosokat, akik nem ijedtek meg a kihívástól, sőt! Szépen kifejezően adták elő a nem egyszer igen hosszú irodalmi műveket. Vicces és megható pillantok követték egymást, jól megfért egymás mellett a népmese és a komolyabb hangvételű versek is. A zsűri idén nem évfolyamonként, hanem kategóriánként értékelte a versenyzőket.
Bővebben...
 
Döntőben az Ötlethiányosok és az Észbombák Nyomtatás E-mail
7 gyakorlós csapat indult az idei Bolyai Matematika Csapatverseny regionális fordulójának megmérettetésén. A versenynek idén is a Balassi Bálint Általános Iskola és Előkészítő Szakiskola adott otthont. A Bolyai Matematika Csapatverseny középiskolai tanárok kezdeményezésére, 2004 őszén rendezték meg először csak Budapest I-II-III. kerületében, 5-8. osztályos diákok évfolyamonként szerveződő 4 fős csapatai számára. A következő években a főváros további körzetei és vidéki megyék, valamint a 3-4. osztályosok is csatlakoztak. A 2014/2015. tanévben a versenyt az egész ország, valamint Kovászna, Hargita, Bihar és Kolozs megye területén hirdették meg, 3-8. osztályos tanulók évfolyamonkénti 4 fős csapatainak, megyei/körzeti írásbeli forduló, majd Kárpát-medencei (írásbeli és szóbeli) döntő formájában.
Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

 

Let's click


Iskolánk a Comenius „Iskolai együttműködések” projekt keretében másik négy európai uniós oktatási intézménnyel együtt vesz részt a „Let’s click”
elnevezésű, két éves programban. A sikeres pályázatot követően a Tempus Közalapítvány anyagi támogatásával kerülhet sor az együttműködésre. A projekt az „Egész életen át tartó tanulás” program részeként valósul meg – litván, észt, lengyel és portugál partnerekkel. A projekt munkanyelve az angol; fő célja a természettudományos tantárgyak tanulásának motiválása.
Az alábbi linken található a projekt közös weboldala, amely az öt partneriskola tanárai és diákjai által készített anyagokkal folyamatosan bővül. Az oldalon található közös webszótár, természettudományos webkvíz, fotók, videók, prezentációs anyagok.


Látogatók

mod_vvisit_counterMa1225
mod_vvisit_counterHéten16106
mod_vvisit_counterHónapban64462
mod_vvisit_counterÖsszes4453652

Bejelentkezés


Elfelejtette a jelszavát?

Hírszolgáltatás

EKF Gyakorlóiskola

Google Analytics

 

 

Partnereink