Skip to content
Új honlap
Tisztelt Szülők, Kollégák! Kedves Gyerekek!

Az intézmény életével kapcsolatos friss tartalmakat a továbbiakban a megújult honlapunkon érhetik el!

Kellemes böngészést kívánunk!


http://gyakorlo.uni-eger.hu/
 
Nyugdíjas találkozó Nyomtatás E-mail
Közel 30 nyugállományú egykori pedagógus vett részt a december 10-én megrendezett Nyugdíjas találkozón. Az intézmény életének szerves részei azok a kollégák, akik hosszú éveken, évtizedeken keresztül oktatták a felnövekvő generációt, segítették a most aktív tanárok pályakezdő, első lépéseit. Diákjaink zenés, verses kis műsorral készültek, majd Sándor József igazgató úr köszöntötte az egybegyűlteket. A délután további, a finom uzsonna elfogyasztását követő része kötetlen beszélgetéssel telt. Jó egészséget és kellemes karácsonyt kívánunk minden kedves nyugállományú kollégának.
 
Minden segítség elkél Nyomtatás E-mail
Háborús helyzet, elértéktelenedett fizetőeszköz, a magyar identitástudat elnyomására törekvő lépések a mindennapok részei a mai Kárpátalján. A Határhoz közeli Bakos, Bátyú és Zápszony község lakói a hit erejével kitartanak, de minden segítség elkél a nehéz időkben. Mező Miklós református lelkész egy rendhagyó osztályfőnöki óra keretében próbálta gimnazistáinknak szemléltetni azt a világot, ahová az Angyalműhely által összegyűjtött adományok érkeznek. A tiszteletes úr elmondta: a maga 45 éve alatt már 3 állampolgársága volt, pedig minden felmenője magyar származású.
Bővebben...
 
Luca napi természettudományos verseny Nyomtatás E-mail
A hagyományainkhoz híven idén is megrendeztük a Luca napi természettudományos versenyt. A Barkóczy utcai laboratóriumban 13 csapat vett részt a 3 tantárgyi tudást mérő megmérettetésen. Kémiából egy teszt kitöltését követően foghattak hozzá a kis tudóspalánták a gyakorlati feladat elvégzéséhez. Fizikából egy kő tömegét kellett meghatározni a forgatónyomatékok egyenlősége alapján, míg biológiából mikroszkópizáltak a gyerekek és különféle metszeteket kellett felismerniük.
Bővebben...
 
Lezárult a tehetségkutató vizuális verseny Nyomtatás E-mail
Fotó, festészet és grafika kategóriában hirdettek eredményt nemrégiben iskolánk Barkóczy utcai épületében. Nyolcadik osztályosoknak hirdettek háromfordulós tehetségkutató vizuális versenyt. A felhívásra jelentkezett diákok  kreatív feladatok teljesítését követően oklevelet és művészeti eszközöket kaptak. A versenyen készült alkotásokat kiállítva tekinthették meg a résztvevők.

Bővebben...
 
Célba ért a segítség Nyomtatás E-mail
Először rendeztük meg iskolánkban az elmúlt tanév végén a Csángó 7 próba elnevezésű jótékonysági sportversenyt. A város több iskolájából érkezetek segítő szándékú fiatalok, akik amellett, hogy megmérették magukat, az 500 forintos nevezési díjjal a gyimesfelsőloki Árpádházi Szent-Erzsébet Római Katolikus Líceum, magyar pénzügyi forrásból támogatott új tornatermének sporteszköz beszerzését támogatták. Az összegyűlt 250 ezer forintból 2 kézilabda kaput vásároltak. Az elmúlt héten iskolánk kis küldöttsége ellátogatott a székelyföldi iskolába, hogy személyesen adják át az Egri Végvár Polgári Körök által felajánlott sporteszközöket. Pap Andrea útibeszámolója következik:
Bővebben...
 
Gyakorlósok éneklik a Himnuszt Nyomtatás E-mail

Az Eszterházy Károly Gyakorlóiskola Nagykórusa 2 másik kórussal együtt énekelte fel a Himnuszt. A felvételt a TV Eger csatornáján, valamint a Szent István Rádió hullámhosszán sugározzák majd. December elején az egri Bazilikában, az Egri Szimfonikus zenekar kíséretére 3 egri nagykórus közösen énekelte fel a Himnuszt. A felvételt mostantól minden állami ünnepen, tehát már most Szilveszterkor is láthatják, illetve hallhatják azok, akik a TV Egerre, vagy a Szent István Rádióra kapcsolnak. Köszönjük a gyerekeknek, és Kovács Ádám Tanár úrnak, hogy e késői órán részt vettek a felvételen!

 
Mikulás, minden mennyiségben Nyomtatás E-mail
Bár havat nem hozott, az ajándékokkal nem fukarkodott a Mikulás a Gyakorlóiskola háza táján.
A nagyszakállú első körben december 4-én, a főiskola dísztermébe érkezett, ahol az intézmény dolgozóinak gyermekei vehettek részt egy Mikulás napi ünnepségen. A rendezvényen Dr. Liptai Kálmán rektor úr köszöntötte az egybegyűlteket és kívánt kellemes szórakozást. A gyerekek és szüleik elsőként a Babszem Jankó Gyerekszínház vicces télapóváró műsorát nézhették meg, majd megérkezett a várva várt Mikulás is. A gyerekek a színpad előtt tolongva várták, vajon mi kerül elő a puttonyból. A gyerekek a csomag mellé egy-egy személyre szóló üzenetet is kaptak az édesség mellé. Ezt követően több helyszínen készíthettek különféle kézműves portékákat az ügyes kezű nebulók és szüleik: az ünnepekhez illő díszeket alkothattak, színezhettek, nyomdázhattak, így mindenki talált kedvére való elfoglaltságot. A moziteremben pedig egy animációs családi filmet nézhettek meg azok, akik inkább egy kis vizuális élményre vágytak.
Bővebben...
 
Nyílt nap 3.0 Nyomtatás E-mail
Hajrájához érkezett a gimnáziumi beiskolázás. Iskolánkban december 5-én tartottuk az utolsó nyílt napunkat. Bár már közeleg a központi jelentkezés határideje, még akadnak olyan diákok, akik nem döntötték el, hogy melyik iskolát választják végzős középiskolai tanulmányaik színteréül. Szerencsére sok végzős középiskolás és szüleik jöttek el azért, hogy megismerkedjenek az Eszterházy Károly Gyakorló Gimnázium nyújtotta lehetőségekkel. Az eddigi nyílt napjaink forgatókönyvét követve, elsőként most is a diákoké volt a főszerep: középiskolásaink színvonalas műsorral reprezentálták a nálunk folyó oktatás sokszínűségét.
Bővebben...
 
Anyanyelvi-irodalmi verseny Nyomtatás E-mail
Másodszor szervezete meg iskolánkban a Pedagógiai Intézet az anyanyelvi-irodalmi versenyt, melyet két korosztály részére hirdettek meg. A kétfordulós vetélkedőben a hatodik és a nyolcadik osztályos tanulók mérhették össze tudásukat.  A versenyzők között iskolánk tanulói mellett más egri iskolák diákjai, füzesabonyi és kisnánai tanulók is szép számmal jelentek meg. 
Bővebben...
 
Dictée Nyomtatás E-mail

Az Eszterházy Károly Gyakorlóiskola Pedagógiai Intézete 2014. december 3-án rendezte meg a Dictée elnevezésű francia nyelvű háziversenyét. A versenyen 8., 10., 11. illetve 12. osztályos diákjaink indultak. A tanulók francia nyelven helyesírásukról adtak számot. Kezdő kategóriában a 8.évfolyamon Vincze Zsombor I. helyezést ért el. Kadenczki Lili II., Panyi Evelin III. helyen végzett. A 11. és 12. évfolyamon középhaladó kategóriában Kenéz Gergő 12. c osztályos tanuló I. helyezést ért el. Rácz Dorottya II., Sajtos Vivien III. helyen végzett. Gratulálunk mindenkinek, további jó munkát, kitartást és sikereket kívánunk a francia nyelv tanulásában. Felkészítő tanár: Nagy Diána, Mészáros Tímea, Tóth Ildikó

 

 
Ismét országos elődöntőben a kézis lányaink! Nyomtatás E-mail
Veretlenül nyerte meg iskolánk gimis lány kézilabda csapata a megyei döntőt – és jutott be a VI. korcsoport országos elődöntőjébe, amelyet Salgótarjánban rendeznek majd, - valószínűleg a jövő év elején.

Végeredmény:
1. EKF Gyakorló Gimnázium (Eger) 11 pont

2. Eötvös Református OK (Heves) 9 pont
3. Berze Gimnázium (Gyöngyös) 4 pont
4. Andrássy Katolikus Középiskola (Eger) 0 pont
 
Bővebben...
 
Beindult az Angyalműhely Nyomtatás E-mail
 
Jótékonysági adománygyűjtés a Mórásoknak Nyomtatás E-mail
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

 

Let's click


Iskolánk a Comenius „Iskolai együttműködések” projekt keretében másik négy európai uniós oktatási intézménnyel együtt vesz részt a „Let’s click”
elnevezésű, két éves programban. A sikeres pályázatot követően a Tempus Közalapítvány anyagi támogatásával kerülhet sor az együttműködésre. A projekt az „Egész életen át tartó tanulás” program részeként valósul meg – litván, észt, lengyel és portugál partnerekkel. A projekt munkanyelve az angol; fő célja a természettudományos tantárgyak tanulásának motiválása.
Az alábbi linken található a projekt közös weboldala, amely az öt partneriskola tanárai és diákjai által készített anyagokkal folyamatosan bővül. Az oldalon található közös webszótár, természettudományos webkvíz, fotók, videók, prezentációs anyagok.


Látogatók

mod_vvisit_counterMa1267
mod_vvisit_counterHéten16148
mod_vvisit_counterHónapban64504
mod_vvisit_counterÖsszes4453694

Bejelentkezés


Elfelejtette a jelszavát?

Hírszolgáltatás

EKF Gyakorlóiskola

Google Analytics

 

 

Partnereink