Skip to content
Új honlap
Tisztelt Szülők, Kollégák! Kedves Gyerekek!

Az intézmény életével kapcsolatos friss tartalmakat a továbbiakban a megújult honlapunkon érhetik el!

Kellemes böngészést kívánunk!


http://gyakorlo.uni-eger.hu/
 
M M M, avagy M Ó R I C Z - M Á S K É P P - M I N D E N K I N E K Nyomtatás E-mail
Az Eszterházy Károly Főiskola Gyakorlóiskolájának Pedagógiai Intézete nagy szeretettel vár minden érdeklődőt 2015. február 2-án, hétfőn délután 15:00-tól megrendezendő Móricz-délutánjára. Márkus Róbert Zsolt magyartanár beszélgetőpartnere Tardy Anna irodalmár, Móricz Zsigmond-kutató. Az interaktív, beszélgetős, zenei és prózai betétekkel tarkított, Móricz életének rejtett titkairól szóló, különleges délutánon feltehetik kérdéseiket, vagy azokat előre is elküldhetik a következő e-mail címre: Ez az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez.
A programban közreműködnek a Gyakorlóiskola diákjai - közülük többen Móricz: Légy jó mindhalálig c. regényéből készült musical Gárdonyi Géza Színházbeli előadásában is szerepelnek-, továbbá vendégünk lesz Nádasy Erika, Domján Edit-díjas színésznő.
A belépés díjtalan! Jelentkezési lap letölthető innen.
 
 
Hívogat az Eszterházy Nyomtatás E-mail
Rengeteg leendő első osztályos, szüleik, sőt esetenként még a nagyszülők is eljöttek szokásos iskola bemutató programunkra, a Bartók téri épületünkbe. A Hívogat az Eszterházy címet viselő szombati rendezvény résztvevőit elsőként kémiai kísérletekkel varázsolták el kollégáink, majd a Babák címet viselő koreográfiát előadó tehetséges AMI-s diákjaink bemutatójában gyönyörködhettek kicsik és nagyok. Heves Kornél mindent megtett azért, hogy hitelesen adja elő a Ma rossz leszek című verset, majd a viseletbe öltözött néptáncosaink elevenítették meg a moldvai csángók hagyományos táncát. A műsort egy megható duett zárta: Bisztriczky Sára édesapja kíséretére adta elő a Muzsika hangja című musical egyik betétdalát. A legkisebbeket ezek után mesefilm várta, a szülőket pedig egy tájékoztató fórum. .
Bővebben...
 
Ötágú síp üzenete: első, második helyezés és egy különdíj a Gyakorlósoknak Nyomtatás E-mail
A magyar nyelv védelme határainkon innen és túl. Talán így lehetne összegezni az Ötágú síp üzenete elnevezésű vers-és prózamondó verseny legfontosabb célkitűzését. A kulturális találkozónak immáron 16. alkalommal adott otthont a Forrás Gyermek és Ifjúsági Ház. A megmérettetésre ezúttal több mint 40 kisdiák jelentkezett, szavalataikat szakértő zsűri értékelte. Megosztott első, második és harmadik helyezéseket és különdíjakat hirdettek ki, így összesen 17 tanulót díjaztak. Intézményünket három tanuló képviselte, kiváló eredménnyel. 
Bővebben...
 
Együtt Szaval a Nemzet Nyomtatás E-mail
Az idén 26. alkalommal ünnepeltük meg a Magyar Kultúra Napját annak emlékére, hogy Kölcsey Ferenc 1823. január 22-én tisztázta le Szatmárcsekén a Himnusz kéziratát. A nemzeti megemlékezések hozzájárulnak ahhoz, hogy nagyobb figyelmet szenteljünk évezredes hagyományainknak, nemzeti tudatunk erősítésének, ápoljuk és továbbadjuk kultúránk tárgyi és szellemi értékeit. Az évfordulón egy új, a nemzeti összetartozást erősítő kezdeményezés indult tavaly, „EGYÜTT SZAVAL A NEMZET” címmel, melyhez a Gyakorlóiskola idén is csatlakozott. 
Bővebben...
 
Újabb sikerek az Úszás Diákolimpia megyei döntőjében Nyomtatás E-mail
Nemrégiben rendezték meg az Úszás Diákolimpia 1-2 korcsoportjának megyei döntőjét. Diákjaink kiválóan versenyeztek, közülük is kiemelkedett Blaskó Nikol teljesítménye, aki 3 bajnoki címet is szerzett. Az első helyezettek kvalifikálták magukat az országos döntőbe.
Eredmények:
1 korcsoport 50 m mell: Juhász Lili 2. hely
2 korcsoport 50m gyors: Blaskó Nikol 1.hely
hát: Blaskó Nikol 1.hely
2 korcsoport 4x50m leány váltó: Blaskó Nikol,Lezsák Kíra, Bisztriczki Sára,Kocsik Eszter 1.hely
2. korcsoport 50m: fiú: mell Názon Bálint 2.hely, Koós Márk 3.hely
2. korcsoport fiú 4x50m váltó: Názon Bálin,Antal Bálint,Kozma Bence,Koós Márk 3. hely
Gratulálunk a versenyzőknek és felkészítőjüknek Holló Tivadar tanár úrnak!
2015.01.26.
 
Jól énekel, szépen rajzol Nyomtatás E-mail
Kiválóan szerepelt a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara „Rajzold meg a mezőgazdaságot!” elnevezésű rajzpályázatán iskolánk 9.C osztályos tanulója. Bogács Levente saját korcsoportjában a második helyezést érte el alkotásával. A pályamunkákat Stahl Judit, Oszter Alexandra és Győrffy Balázs zsűrizte. A helyezettek az ajándékcsomagok mellett egy sajtónyilvános tanya- és mezőgazdasági üzem vagy élelmiszeripari üzemlátogatáson vehetnek részt Győrffy Balázzsal, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnökével, valamint a további zsűritagokkal. Az 52 legjobban sikerült alkotás a Nemzeti Agrár Kamara 2015-ös asztali naptárát díszíti! Gratulálunk!
2015.01.23.
 
Csudafa Mesenap Nyomtatás E-mail

A tavalyi év végén rendezte meg a Média Eger Kft. a már hagyományosnak mondható Csudafa Mesenapot. A rendezvény célja a mese és a mesemondás népszerűsítése. A megmérettetésre idén 16 intézményből 34 lelkes mesélő jelentkezett, iskolánkat négyen képviselték. Nem is akárhogyan! Az alsó tagozatos kategóriában Bíró Árpád Bendegúz (2.a) II. helyezést ért el, mellette Román Jázmin (3.c) is szépen szerepelt. A felső tagozatosok között az idősebb Bíró testvér, Bence (7.b) nyerte meg a kategóriát, a lányok közül pedig Csikós Mária (5.b) örvendeztette meg a zsűrit! Gratulálunk a mesmondóknak és felkészítőiinek is!

2015.01.21.

 
Aranypáva minősítést kapott a Csicsergő énekegyüttes Nyomtatás E-mail
Sikeresen zárta a 2014-es évet iskolánk Csicsergő énekegyüttese. Az Egri Palóc Gálán a szakmai zsűri értékelte és minősítette a fellépő hagyományőrzőket. Német Erzsébet lányai Zalai és a Felvidéki dalcsokrokat adtak elő, melyért Aranypáva minősítést kaptak! Gratulálunk és reméljük, hogy a 2015-ös évben is hasonló szép eredményeket szereznek majd!
 
Balszerencsés bronzérem Nyomtatás E-mail
Egymás után 6. alkalommal jutott el országos diákolimpiai versenyre az iskola VI. korcsoportos lány kézilabda csapata. A 2009/2010-es tanév óta minden alkalommal vagy országos döntőben vagy országos elődöntőben szerepeltek a lányok. Január 14-én az országos elődöntőnek a Salgótarjáni Városi Sportcsarnok adott otthont. A sorsolásnál „Fortuna”  nem kedvezett a mieinknek – mivel a papírforma szerint - a legnagyobb játékerőt képviselő Budapesti Kovács Pál Gimnázium került a mieink útjába, míg a két szerényebb képességűnek ítélt csapat egymással csatázhatott a döntőbe jutásért. Rendkívül küzdelmes mérkőzésen, szinte végig vezetve, de sajnos a végjátékra kissé elfáradva végül vesztesként hagytuk el a pályát a budapestiek ellen. A csalódott, szomorú és fáradt gárda végül a III. helyet egy látszólag szoros mérkőzésen szerezte meg, de egy pillanatig sem fért kétség ahhoz, hogy melyik a jobb csapat a pályán. Kiemelkedő teljesítményt nyújtott Bocsi Szonja (11.B) – aki a két mérkőzésen 19 gólt lőtt!!

Bővebben...
 
Minőségi Díjat kapott a MéDiák honlapja Nyomtatás E-mail

Iskolánk lelkes újságírói csapata nem csak a jó cikkeket ontja magából, de kreatívak , innovatívak és színes egyéniségek is. Ezt a frissességet tükrözi a honlapjuk, a www.mediak.ektf.hu is, mely 2014-ben elnyerte az „ÉV honlapja” pályázat Minőségi díját. A pályázatra 25 kategóriában lehet nevezni a honlapokat, az elbírálás során figyelembe vették többek közt a design-t, az újszerű tartalmi és formai megoldásokat, az interaktivitást és természetesen a tartalmat is. Gratulálunk a médiák csapatának és mentoruknak Gólya Tamás tanár úrnak! Reméljük a 2015-ös évben is sok jó cikket olvashatunk majd a díjazott honlapon!

2015.01.19.

 
Bűnmegelőzés egy 5. osztályos szemével Nyomtatás E-mail
Kovács Zalán, 5. b osztályos tanulónk nyerte a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság által, a bűnmegelőzés témakörében kiírt rajzpályázatot.  A tehetséges fiatalember korát meghazudtoló módon rajzol. Az általa készített plakát egy tolvajt mutat be „akció közben.” A pályázat jó apropót adott arra is, hogy az osztályközösség figyelmét az áldozatvédelemre, értékeink megóvásának fontosságára irányítsa, így ezekről a témákról is beszélgettek osztályfőnöki óra keretében az ünnepek előtt. Zalán alkotásáért egy szuper rollert vehetett át. Balesetmentes közlekedést!
2014.01.12.
 
Kísérletező Vida-délután Nyomtatás E-mail
A tűz volt a központi témája a 2015-ös év első Kísérletező Vida délutánjának. A programon résztvevő gyerekek csiholták, oltották, szikráztatták, és gázzal eloltották a tüzet, és még kígyót is neveltek a melegével.
A Bartók téri laboratórium az idei esztendőben is várja a fizika iránt érdeklődő kisdiákokat, akik szeretnék elmélyíteni a tudásukat és még többet megtudni ennek a gyönyörű tantárgynak a rejtelmeiről!
2015.01.10.
 
Neumann díj a Gyakorlónak Nyomtatás E-mail
Karácsonykor érkezett az örömteli hír, hogy iskolánk nyerte a Neumann János Számítástechnikai Szakközépiskola által első alkalommal kiírt „Legeredményesebb általános iskola” díjat és az ezzel járó serleget. A kitüntető címet az az iskola érdemelhette ki, melynek tanulói a legeredményesebben szerepeltek a szakközépiskola által kiírt tanulmányi versenyeken. A serleget a 2014-es év utolsó tanítási napján vette át intézményünk igazgatóhelyettese, Légrádiné Kőházi Tímea.

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

 

Let's click


Iskolánk a Comenius „Iskolai együttműködések” projekt keretében másik négy európai uniós oktatási intézménnyel együtt vesz részt a „Let’s click”
elnevezésű, két éves programban. A sikeres pályázatot követően a Tempus Közalapítvány anyagi támogatásával kerülhet sor az együttműködésre. A projekt az „Egész életen át tartó tanulás” program részeként valósul meg – litván, észt, lengyel és portugál partnerekkel. A projekt munkanyelve az angol; fő célja a természettudományos tantárgyak tanulásának motiválása.
Az alábbi linken található a projekt közös weboldala, amely az öt partneriskola tanárai és diákjai által készített anyagokkal folyamatosan bővül. Az oldalon található közös webszótár, természettudományos webkvíz, fotók, videók, prezentációs anyagok.


Látogatók

mod_vvisit_counterMa1311
mod_vvisit_counterHéten16192
mod_vvisit_counterHónapban64548
mod_vvisit_counterÖsszes4453738

Bejelentkezés


Elfelejtette a jelszavát?

Hírszolgáltatás

EKF Gyakorlóiskola

Google Analytics

 

 

Partnereink