Skip to content
Új honlap
Tisztelt Szülők, Kollégák! Kedves Gyerekek!

Az intézmény életével kapcsolatos friss tartalmakat a továbbiakban a megújult honlapunkon érhetik el!

Kellemes böngészést kívánunk!


http://gyakorlo.uni-eger.hu/
 
Tisztelt 7. évfolyamos Szülők! Nyomtatás E-mail
A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvényt az Országgyűlés 2011. december 19-ei ülésnapján fogadta el. A 2012. szeptember 1-jei hatálybalépése miatt vált indokolttá egy, a nevelési-oktatási intézmények működését újraszabályozó miniszteri rendelet kiadása. A rendelet 2012. szeptember 1-jén lépett hatályba.
 
Flóra, a futás szerelmese Nyomtatás E-mail
Szerencsésnek mondhatja magát az, aki már gyerekkorban megtalálja azt a sportágat, melyben a legjobb, mely leginkább megfelel az adottságainak. Iskolánk 6. c osztályos tanulója, Pásztor Flóra a futás szerelemese és ez meglátszik teljesítményén is. Idén nyáron az I love Balaton 2x Balaton-átúszás verseny családi kategóriájában teljesítette a távot szeretteivel. Flóra korosztályában  másodikként ért célba, így kiérdemelte az ezüstöt, míg abszolút kategóriában az összevont női mezőnyben 4. helyezést ért el. 2015. szeptember 17-én 20. alkalommal rendezték meg az Érsekkertben a Sperlágh - emlékfutást. A gyakorlóiskolát a IV. korcsoportban  Flóra képviselte, aki előkelő 2. helyezést ért el.
Bővebben...
 
Buongiorno Italia!! Nyomtatás E-mail
Egy hete mindenki lázasan készülődött, tervezgetett, bevásárolt, alig várva az olaszországi utat. Péntekre már mindenki bezsongott, tanáraink nehezen bírtak velünk az utolsó órákon. Vasárnap este gyűltünk össze a suli udvarán, ami tele volt a rengeteg csomaggal és a minket elkísérő szülőkkel, barátokkal, barátnőkkel. Mindenki alig várta, hogy elinduljunk végre az útra, amit már olyan régóta tervezgettünk. Éjfél előtt fél órával végre-valahára elindult az évfolyammal a két busz. Az úton az izgatottság felülmúlta a fáradtságot, szólt a zene, énekeltünk, filmet néztünk. Egy kicsit később körülnéztem és láttam, hogy már többen álomba szenderültek (a szerencsések) és voltak akik egy szemhunyásnyit sem aludtak a 12 órás úton (a kevésbé szerencsések).

Bővebben...
 
Nemzetközi konferencia az EKF-en gyakorlós kolllégák részvételével Nyomtatás E-mail
Előadást tartott a Corvinus Egyetemen megrendezett nemzetközi  pedagógiai konferencián, az ECER-en Dr. Falus Iván, Prof. Emeritus egyetemi tanár, Nagyné Fóris Katalin, iskolánk igazgatóhelyettese és Szűcsné Hütter Eszter, iskolánk vezetőtanára  szeptember 11-én. Előadásuk az Oktatási Hivatal „ Gyakornoki évek-pilotprogram” kutatási eredményeinek összegzéséről szólt. Gyakorlóiskolánk két tanára Falus Iván professzor úr szakmai irányításával vett részt a kutatásban, és az eredményeket, tapasztalatokat  a konferencián európai kutatóknak ismertették.
Bővebben...
 
Jól kezdte a szezont az Eszterházy KFSC U11-es lánycsapata! Nyomtatás E-mail

Szeptember 20-án Balassagyarmaton bonyolították le az Erima kézilabda gyermekbajnokság U11-es  első fordulóját.  Az első mérkőzésen az Egri Sportiskola ellen játszottak lányaink. A kezdés kicsit bizonytalan volt, sok technikai hibát vétettünk,de 10 perc után végre a már begyakorolt támadó és védőtechnika alkalmazásával fölényes győzelmet 30:4-et játszottunk. A második mérkőzésen a Beszterce csapata ellen küzdöttünk. Rosszul kezdtünk, megint kicsit kapkodó játékunk következménye az volt, hogy az első félidőben az ellenfél vezetett 1 góllal.

Bővebben...
 
Táblaátadó ünnepség- Hivatalosan is Kiváló Tehetségpont lettünk! Nyomtatás E-mail
2015. szeptember 12-én egy konferencia keretében került sor a tavasszal lefolytatott akkreditációs eljárásban minősítést nyert tehetségpontok táblaátadó ünnepségére. A május 8-ai helyszíni szemlére pedagógiai intézetünk kollégái (Pelbárt Zoltánné, Zentai Péterné) összeállították és bemutatták a kétfős szakmai bíráló bizottságnak az akkreditációs dokumentációt, melyet a bizottság tagjai elfogadtak, az eddigi tehetséggondozó munkát magas színvonalúnak minősítették, az eredményekhez gratuláltak. A minősítés 5 évre szól. Az Akkreditált Kiváló Tehetségpont emléktáblát Sándor József igazgató úr vette át.
Bővebben...
 
Iskolai alapdokumentumok a honlapon Nyomtatás E-mail
Tisztelt Szülők!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Tanév Helyi Rendje és az intézmény Házirendje iskolánk honlapján az Alapdokumentumok alatt elérhető és letölthető.
 
Néptáncpedagógusunk országos elismerése Nyomtatás E-mail
Német Erzsébet, iskolánk néptáncpedagógusa két pályázati munkával vett részt a Magyar Néprajzi Társaság III. Tradíció Néprajzi Gyűjtőpályázatán. A Felsőtárkányi Gyermekjátékok koreográfiát az Alapfokú Művészeti Iskola táncművészeti ág, néptánc tanszak, Egri Csillagok néptáncegyüttes előképző csoportja mutatta be. A szakértő zsűri a „Kardos Gizi udvara” A felsőtárkányi  népi gyermekjátékok élete az 1930-as évektől napjainkig című, sok fotóval és filmanyaggal ellátott dolgozatát kiválóra értékelte és elhelyezte a Néprajzi Múzeum Etnológiai Archívumába, ahol a világ minden pontjáról elérhető, kutatható.
Gratulálunk és kitartó munkát kívánunk a IV. Tradíció pályázat megírásához! 
 
Országos sikert értek el természetjáróink Nyomtatás E-mail
Idén nyáron Csillebércen rendezték meg a Természetjáró Gyerekek és Diákok 26. Országos Találkozóját (TEGYOT-TEDOT), melyen iskolánkat egy 5 fős csapat képviselte. Amint arról már többször hírt adtunk, az EKF Gyakorlósai közül néhányan szívesen járják szabadidejükben a természetet és vesznek részt hasonló versenyeken az év minden szakában. Ez a hobbi a fizikai állóképességen túl, lexikális tudást is követel, hiszen számos elméleti feladatot, városismereti totót kell kitölteniük a gyerekeknek. Emellett fontos a térképismeret és természetesen számít a gyorsaság is.
Bővebben...
 
Csicsergők a tévében Nyomtatás E-mail

Iskolánk  Aranypáva minősítésű Csicsergő énekegyüttesét láthatják az érdeklődő tanárok, szülők, diákok szeptember 18-án pénteken,  20 óra 20 perctől a Duna Televízió csatornáján. Diákjaink a Fölszállott a Páva című műsor Salgótarjáni előválogatóján szerepelnek, Gyermek kategóriában!
Sok sikert nekik!

 
Elkezdődött a munka a DÖK-ben Nyomtatás E-mail
A lelkes diákok által szervezett ötletes programoktól színesebb, önzetlen segítő munkájuktól könnyebb az iskolai élet. A Diákönkormányzat mindkét épületben megtartotta a 2015-2016-os tanévben az első. úgynevezett alakuló ülését. Szerencsére az elballagott 8. és 12. osztályosok helyett idén is van utánpótlás: a frissen csatlakozott ötödik és a kilencedik osztályos diákok megismerkedtek a DÖK feladatkörével a tervezett programokkal.


Bővebben...
 
Gólyatábor Nyomtatás E-mail
Augusztus 26-27-én közel száz gólyával találkozhattak a Nagyvisnyóra kirándulók. Ott tartotta ugyanis a gimnáziumi tagozat a hagyományos gólyatáborát. A diáknapon győztes 12.a osztályos diákok vidám feladatainak köszönhetően alaposan megismerhették egymást és osztályfőnökeiket a 3 új osztály tanulói. A várhoz történő, kissé fárasztó túra, a csoportkohéziós tréningek, vetélkedők mellett megismerkedhettek a kötelező közösségi szolgálat rájuk váró feladataival is. A 2 együtt töltött nap után már ismerősen köszönthették egymást a tanévnyitó ünnepségen és az első iskolai napon.


 
Gyógyszer helyett vitamin Nyomtatás E-mail
Az őszi időszakban mindenkinek szüksége van vitamin utánpótlásra. Nincs is jobb a friss idényzöldségeknél és gyümölcsöknél! Napjainkban sokan a divatos étrendkiegészítőkhöz nyúlnak, pedig ebben az évszakban rengeteg friss, hazai zöldség és gyümölcs szerezhető be, melyek tökéletes vitaminforrások. Ezt a gyakorlósok is megtapasztalhatták. Intézményünkben évek óta jól működik az iskolagyümölcs program, melynek keretében almát kapnak a gyerekek. A gyümölcsöt szállító vállalkozó ezen a héten többféle zöldséggel és gyümölccsel kedveskedett: répával, paprikával, uborkával és salátával, valamint dinnyével, barackkal, szilvával és szőlővel egészíthették ki az otthonról hozott, vagy az iskolában elfogyasztott tízórait és uzsonnát a diákok. A kezdeményezésnek nagy sikere volt, gyorsan fogytak a lédús gyümölcsök, de a gyerekek boldogan ropogtatták a répát uborkát is. Az egészséges életmód a mindennapos mozgással kiegészülve erősíti az immunrendszert, így nagyobb eséllyel kerülhetőek el az ebben az időszakban gyakori meghűléses megbetegedések is!
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

 

Let's click


Iskolánk a Comenius „Iskolai együttműködések” projekt keretében másik négy európai uniós oktatási intézménnyel együtt vesz részt a „Let’s click”
elnevezésű, két éves programban. A sikeres pályázatot követően a Tempus Közalapítvány anyagi támogatásával kerülhet sor az együttműködésre. A projekt az „Egész életen át tartó tanulás” program részeként valósul meg – litván, észt, lengyel és portugál partnerekkel. A projekt munkanyelve az angol; fő célja a természettudományos tantárgyak tanulásának motiválása.
Az alábbi linken található a projekt közös weboldala, amely az öt partneriskola tanárai és diákjai által készített anyagokkal folyamatosan bővül. Az oldalon található közös webszótár, természettudományos webkvíz, fotók, videók, prezentációs anyagok.


Látogatók

mod_vvisit_counterMa902
mod_vvisit_counterHéten902
mod_vvisit_counterHónapban63587
mod_vvisit_counterÖsszes4310282

Bejelentkezés


Elfelejtette a jelszavát?

Hírszolgáltatás

EKF Gyakorlóiskola

Google Analytics

 

 

Partnereink