Skip to content
"Ki tud többet Egerről" PDF Nyomtatás

Városismereti vetélkedőn bizonyított iskolánk csapata.

A középiskolák elsősei számára már több mint harminc éve rendezi meg a Dobó István Gimnázium a megmérettetést, idén azonban a megyeszékhely polgármesteri hivatala is támogatta a kezdeményezést. A versenyt minden évben március 15.-e tiszteletére szervezik.

Idén tizenkét iskolából érkeztek a háromfős csapatok, amelyek tagjai a házi fordulóban már bizonyították felkészültségüket. A döntőben különféle, Eger történelméhez, neves személyiségeihez kapcsolódó kérdésekre kellett megfelelniük a diákoknak, de nem ártott ismerni az előre kiadott irodalmat, a helyi népszokásokat, és a megyeszékhely műemlékeit sem. A vetélkedő helyszínén 8-9 körben kellett válaszolni a villámkérdésekre, de volt egy előzetesen kiadott feladat is: a csapatoknak interjút kellett készíteniük azzal az általuk meghívott, közismert vendéggel, aki valamilyen módon iskolájukhoz is kapcsolódik. Hogy kik érkeznek majd a Díszterembe, az még a zsűri számára is meglepetés volt.

A verseny végén a zsűri az Eszterházy Károly Főiskola Gyakorló Gimnáziumának csapatát hirdette ki első helyezettnek, második lett Dobó István Gimnázium, harmadik pedig a Sancta Maria Leánygimnázium együttese.

 

 

A képen balról jobbra:

      Rozsnyai Gabriella  9.D

      Molnár Csaba  9.E

      Csabai Eszter  9.D

 
< Előző   Következő >

 

Let's click


Iskolánk a Comenius „Iskolai együttműködések” projekt keretében másik négy európai uniós oktatási intézménnyel együtt vesz részt a „Let’s click”
elnevezésű, két éves programban. A sikeres pályázatot követően a Tempus Közalapítvány anyagi támogatásával kerülhet sor az együttműködésre. A projekt az „Egész életen át tartó tanulás” program részeként valósul meg – litván, észt, lengyel és portugál partnerekkel. A projekt munkanyelve az angol; fő célja a természettudományos tantárgyak tanulásának motiválása.
Az alábbi linken található a projekt közös weboldala, amely az öt partneriskola tanárai és diákjai által készített anyagokkal folyamatosan bővül. Az oldalon található közös webszótár, természettudományos webkvíz, fotók, videók, prezentációs anyagok.


Látogatók

mod_vvisit_counterMa564
mod_vvisit_counterHéten3923
mod_vvisit_counterHónapban26329
mod_vvisit_counterÖsszes3544076

Bejelentkezés


Elfelejtette a jelszavát?

Google Analytics

 

 

Partnereink