Skip to content
Mi/Más konferencia a Főiskolán PDF Nyomtatás

Iskolánk diákja nyerte meg a pályázatot.

A tanácskozás célja a tolerancia társadalmi, kulturális, etnikai és nemi vonzatainak vizsgálata. A tanácskozás résztvevőit dr. Hauser Zoltán, a főiskola rektora köszöntötte, majd a Líceum első emeleti aulájában nyílt kiállítás Hungarian Exodus címmel. A két nyelven is olvasható tárlat arról az időszakról szól, amikor az 56-os magyar menekülteket Kanada önzetlenül befogadta. A tárlatot Pierre Guimond, kanadai nagykövet ajánlotta az érdeklődők figyelmébe.

Ezt követően az esélyegyenlőség érdekében tevékenykedő hazai szakemberek tartották előadásokat. A konferencia egyébként négy témakört vizsgál: a nemiség, a nemi identitás és másság, az etnikai, a vallási másság, illetve az értelmi fogyatékkal élők társadalomban elfoglalt helyét. Szó lesz egyebek mellett kívül a változó férfi-női szerepekről, az etnikai, kisebbségi jogok érvényesüléséről, az integráció lehetőségeiről az oktatásban. Az erre az alkalomra meghirdetett vizuális pályázatra érkezett legjobb alkotások közül Bíró Boglárka (EKF Gyakorlóiskola) művét ítélték a legjobbnak.

 
< Előző

 

Let's click


Iskolánk a Comenius „Iskolai együttműködések” projekt keretében másik négy európai uniós oktatási intézménnyel együtt vesz részt a „Let’s click”
elnevezésű, két éves programban. A sikeres pályázatot követően a Tempus Közalapítvány anyagi támogatásával kerülhet sor az együttműködésre. A projekt az „Egész életen át tartó tanulás” program részeként valósul meg – litván, észt, lengyel és portugál partnerekkel. A projekt munkanyelve az angol; fő célja a természettudományos tantárgyak tanulásának motiválása.
Az alábbi linken található a projekt közös weboldala, amely az öt partneriskola tanárai és diákjai által készített anyagokkal folyamatosan bővül. Az oldalon található közös webszótár, természettudományos webkvíz, fotók, videók, prezentációs anyagok.


Látogatók

mod_vvisit_counterMa623
mod_vvisit_counterHéten3982
mod_vvisit_counterHónapban26388
mod_vvisit_counterÖsszes3544135

Bejelentkezés


Elfelejtette a jelszavát?

Google Analytics

 

 

Partnereink