Skip to content
Országos Mini Kupát nyertek az egri fiúk PDF Nyomtatás

A tanév, illetve bajnoki évad végéhez közeledve az egri Eszterházy Gyakorlóiskola – Szent-Györgyi DSE III.kcs-os fiú röplabdásai is a legjelentősebb versenyek elé néznek. Elsőként június 6-án, Szegeden rendezték meg a 97-es vagy később született játékosokból álló csapatok számára MRSZ által kiírt Országos Mini Kupát.  

A kategória kupájának elhódításáért 11 klub vagy iskolacsapat vette fel a küzdelmet, beleértve a legjelentősebb utánpótlásképző egyesületek fiataljait is. Az egri fiúk kedvező előjelekkel várhatták a küzdelmeket, hisz a tavasz során több jelentős felkészülési versenyen is tornagyőztesként hagyhatták el a pályát. Legutóbbi sikerként egy hete megnyerték a Diákolimpia Nyíregyházán megrendezett országos elődöntőjét, így kvalifikálva magukat a másfél hét múlva sorra kerülő pécsi Diákolimpiai Országos Döntőre.

Az OMK megnyerésére készülő egri fiúk az első labdamenetektől kezdve magabiztosan játszottak. A csoportmérkőzések során legyőzték a Kalocsát és a fővárosi Runkil SE-t, majd a négy közé kerülésért a Kecskeméti Sportiskola, a döntőbe jutáshoz pedig a Kaposvári Sportiskola csapatán át vezetett az út. A másik ág elődöntőjében a sümegi fiatalok legyőzték a torna végére kissé elfáradó kunhegyesieket, így a maratoni nap zárásaként következhetett az ellenük játszott finálé.

A döntő az egri fiúk fizikális fölényét hozta, a technikailag szintén jól képzett sümegiek csak időnként tudták felvenni a harcot a jelentősen nagyobb ütőerőt és hatékony sáncmunkát bemutató ellenfelükkel szemben. A diadalt a döntőig sok-sok pontot eredményező felugrásos nyitások nagyobb arányú elhibázása sem veszélyeztette, így beteljesedett a várva várt kupa-elsőség.

A tornán több csapattársa remek teljesítménye mellett játékáért különdíjban részesült Ráki Patrik.

 

 

Végeredmény:

1. Egri Eszterházy Gyakorlóiskola – Szent-Györgyi DSE

2. Sümeg

3. Kaposvár

4. Kunhegyes

…….

11. Kalocsa

 

Az aranyérmes egriek névsora: Nagy Bendegúz, Ráki Dániel, Ráki Patrik, Mező Adrián, Pál Dominik, Somogyi László, Kókai Csanád, Petz Barnabás   Edző: Vincze Tamás

 

Szintén örvendetes hír a hevesiek számára, hogy az OMK 99-es születésű játékosainak versengésében is sikerült érmet szerezni a Gyakorlóiskolás fiúknak, bár mindezt jóval nagyobb izgalmak közepette sikerült elérni. A négy csapatos csoportjukban második helyen záró egriek a másik csoport győztese elleni elődöntőt elveszítették, ugyanakkor a bronzmeccset 1:1-es játszmaarányt követően 25:23-ra megnyerték a Gödöllő ellen. A bronzmeccs elején mutatott játékkal akár fényesebb éremszerzés is elérhető lett volna, de az összkép alapján hullámzó teljesítménnyel megszerzett harmadik helyezés is remek sikernek könyvelhető el. A kicsik mezőnyében egri részről Varga Amadé részesült külön elismerésben.

 

 

Végeredmény:

1. Dág

2. Kunhegyes

3. Egri Eszterházy Gyakorlóiskola – Szent-Györgyi DSE

…….

8. Dunaferr

 

A bronzérmes egriek névsora: Kánya Máté, Kovács Martin, Stáber Alex, Varga Amadé, Várhelyi Áron, Nagy Bálint, Sipos Dávid, Soós Gábor   Edző: Vincze Tamás

 

 

 
< Előző   Következő >

 

Let's click


Iskolánk a Comenius „Iskolai együttműködések” projekt keretében másik négy európai uniós oktatási intézménnyel együtt vesz részt a „Let’s click”
elnevezésű, két éves programban. A sikeres pályázatot követően a Tempus Közalapítvány anyagi támogatásával kerülhet sor az együttműködésre. A projekt az „Egész életen át tartó tanulás” program részeként valósul meg – litván, észt, lengyel és portugál partnerekkel. A projekt munkanyelve az angol; fő célja a természettudományos tantárgyak tanulásának motiválása.
Az alábbi linken található a projekt közös weboldala, amely az öt partneriskola tanárai és diákjai által készített anyagokkal folyamatosan bővül. Az oldalon található közös webszótár, természettudományos webkvíz, fotók, videók, prezentációs anyagok.


Látogatók

mod_vvisit_counterMa1382
mod_vvisit_counterHéten6914
mod_vvisit_counterHónapban23879
mod_vvisit_counterÖsszes3265308

Bejelentkezés


Elfelejtette a jelszavát?

Google Analytics

 

 

Partnereink