Skip to content
Szép sikerek, bajnoki bronzérmek az egri fiú röplabdásoknál PDF Nyomtatás

A Magyar Röplabda Szövetség két kiírásában is dobogóra állhattak az egri fiú röplabdások.

Az Eszterházy Károly Gyakorlóiskola - Szent-Györgyi DSE - VSI junior csapata már második évben indult az NBII-es junior bajnokságban, ahol a tavalyi 5-6. helyezés után az idén sikerült bronzérmet szerezni.  

Ehhez a Kunhegyesen megrendezett rájátszásban a Győr  együttese ellen kellett két találkozót összesítésben megnyerni. Az összecsapást a dunántúliak várhatták  a harmadik pozícióból, de az egri fiúk mindenképp érmet szerettek volna szerezni. Ez látszott az elszántságon, fegyelmezettségen, ami a mérkőzés kezdését követően rögtön jó játékkal társult. Mindez két játszmaveszteség nélküli győzelemhez vezetett, így az alulról nagyon szép sikerekkel építkező egri egyesület megszerezte első NB-s érmét. A helyezés értékét tovább növeli, hogy a csapatot alkotó játékosok túlnyomó része ifjúsági, illetve serdülő korú.

Az egri csapat névsora: Bartha Zoltán, Csengeri Gergely, Csontos László, Hetényi Gergely, Kerek Attila, Kovács Ábrahám, Kovács Domicián, Pliska Roland, Stefán Richárd, Széphegyi Márk, Trizna Bence, Vágási Zsolt

Vincze Tamás /edző/: A bajnokság egészét tekintve szépen fejlődtünk. Összességében igazán elégedett lehetek a fiúk hozzáállásával, mindannyiuknak nagyon gratulálok és remélem még sok szép sikert érnek el a jövőben.

A legidősebbek mellett a gyermek korosztályú, azaz az 1995 után született játékosok is pályára léptek Békéscsabán. Az Országos Gyermek Bajnokság három napos döntőjében az éves teljesítményük alapján bejutott legjobb hat csapat találkozott egymással. A Kunhegyes és Dág elleni két vesztes csoportmérkőzést követően sikeresen folytatták a keresztjátékot a gyakorlóiskolás fiatalok, mivel 3:0 arányban felülmúlták a Veszprémet. A lebonyolítási rendszerből adódóan ismét az alföldiek következtek, de sajnos nem adtak esélyt a döntőbe jutásért folytatott küzdelemben. A bronzéremért folytatott csatában aztán felkerült a hab a tortára, hisz óriási küzdelemben, az első két játszmában nagy hátrányból fordítva sikerült a nyitómérkőzés győztesének 3:1 arányban visszavágni. Szintén kiemelendő, hogy az egriek játékoskeretének szinte fele 1997-es születésű. A tornán kimagasló játékáért különdíjban részesült a center támadó Kovács Bence és a feladó poszton játszó Ráki Dániel.

A csapat tagjai: Árvai Péter, Barta Dávid, Dén Zoltán, Kovács Bence, Mákos Attila, Nagy Bendegúz, Pál Dominik, Ráki Dániel, Ráki Patrik, Somogyi László, Varga Gergő

Vincze Tamás /edző/: Szeptemberben nem hittem volna, hogy a selejtező, majd a középdöntő csoportjából is továbbjutunk az élcsapatok utánpótlásgárdáinak mezőnyében. Remélem a korosztály hétvégi diákolimpiai döntőjében is szép sikerre leszünk képesek.

 
 
< Előző   Következő >

 

Let's click


Iskolánk a Comenius „Iskolai együttműködések” projekt keretében másik négy európai uniós oktatási intézménnyel együtt vesz részt a „Let’s click”
elnevezésű, két éves programban. A sikeres pályázatot követően a Tempus Közalapítvány anyagi támogatásával kerülhet sor az együttműködésre. A projekt az „Egész életen át tartó tanulás” program részeként valósul meg – litván, észt, lengyel és portugál partnerekkel. A projekt munkanyelve az angol; fő célja a természettudományos tantárgyak tanulásának motiválása.
Az alábbi linken található a projekt közös weboldala, amely az öt partneriskola tanárai és diákjai által készített anyagokkal folyamatosan bővül. Az oldalon található közös webszótár, természettudományos webkvíz, fotók, videók, prezentációs anyagok.


Látogatók

mod_vvisit_counterMa1810
mod_vvisit_counterHéten4688
mod_vvisit_counterHónapban31350
mod_vvisit_counterÖsszes3272779

Bejelentkezés


Elfelejtette a jelszavát?

Google Analytics

 

 

Partnereink