Skip to content
A fiú röplabdások értékes győzelmeket arattak PDF Nyomtatás

Az elmúlt szombaton Kazincbarcikán szerepelt az Egri Eszterházy Gyakorlóiskola- Szent-Györgyi DSE országos gyermekbajnokságban szereplő fiú röplabdacsapata. Az elődöntő második körében sikerült teljesíteni az elvárásokat, hisz a Kovács Bence vezette gyakorlósok az első fordulóhoz hasonlóan két mérkőzést megnyerve és egyet elveszítve a csoport -továbbjutást jelentő- második helyét foglalják el.

A játéknap egy 3:0-s vereséggel kezdődött, de az eredmény nem teljesen tükrözi a játék képét, hisz az egri fiúk az első és utolsó játszmában mindössze néhány pontos különbséggel maradtak alul a csoport favoritjának számító Kunhegyes ellenében. Sőt, az első játszmában közvetlenül a vége előtt sikerült fordítani a koruknál fogva fizikálisan erősebb alföldieknek.

Ezt követően következett a HPQ Szeged elleni találkozó, amelyen -bár nem hozott színvonalas csatát- nem forgott veszélyben a hevesiek győzelme. Szinte minden játszma új egri felállással kezdődött a betegségek miatti aktuálisan legeredményesebb csapat megtalálása érdekében, de nagyobb zavart mindez csak a második játszmában okozott.  

A hosszú nap zárásaként a Dunaferr csapata következett. Úgy léphettek pályára Dén Zoltánék, hogy győzelem esetén igen nagy lépést tesznek előre az országos hatos döntőbe kerüléshez. A tétnek megfelelően idegesen kezdődött egri oldalról a találkozó, az első szett közepén több pontos hátránynál időkérésnek kellett következnie a feszültség levezetése érdekében. Ettől kezdve rendeződtek a sorok, Pál Dominik és Kovács Bence center támadásai rendre ponttal fejeződtek be. A második játszmát a csapat legfiatalabb játékosa, a mindössze hatodikos Ráki Dániel remek lebegős nyitásai nagyban befolyásolták, 25:9-re nyertünk. A harmadik felvonást lélekben már feladták a dunaújvárosiak, így a két csapat tudása közti különbség végül ismét 3:0-s győzelmet eredményezett.

 

Vincze Tamás: Gratulálok a gyerekeknek, hisz a felkészülésünket ugyan több tényező is hátráltatta, ennek ellenére fontos pillanatokban jól teljesítettek a nap folyamán. Kifejezetten örülök, hogy csapatunk legfiatalabbjai nagyon stabilan játszanak szerepkörükben. Ezzel együtt reménykedem, hogy két hónap múlva jelentősen javul játékunk mostani állapotunkhoz képest. Az utolsó, egy hónap múlva Szegeden esedékes elődöntős forduló előtt bizakodóak lehetünk, hisz minden esélyünk megvan arra, hogy jelenlegi második helyünket megtartva az országos hatos döntőbe jussunk.

 

Eszterházy Gyakorlóiskola- Szent-Györgyi DSE: Árvai Péter, Barta Dávid, Dén Zoltán, Kovács Bence, Mákos Attila, Nagy Bendegúz, Pál Dominik, Ráki Dániel, Salló Tamás, Varga Gergő   Edző: Vincze Tamás

  

A csoport állása:

 

Csapat

Győzelem

Vereség

Pont

Játszmaarány

Kunhegyes

6

0

12

18:1

Egri Eszterházy Gyakorlóiskola- Szent-Györgyi DSE

4

2

10

13:8

Dunaferr

2

4

8

6:13

HPQ Szeged

0

6

6

3:18

 
< Előző   Következő >

 

Let's click


Iskolánk a Comenius „Iskolai együttműködések” projekt keretében másik négy európai uniós oktatási intézménnyel együtt vesz részt a „Let’s click”
elnevezésű, két éves programban. A sikeres pályázatot követően a Tempus Közalapítvány anyagi támogatásával kerülhet sor az együttműködésre. A projekt az „Egész életen át tartó tanulás” program részeként valósul meg – litván, észt, lengyel és portugál partnerekkel. A projekt munkanyelve az angol; fő célja a természettudományos tantárgyak tanulásának motiválása.
Az alábbi linken található a projekt közös weboldala, amely az öt partneriskola tanárai és diákjai által készített anyagokkal folyamatosan bővül. Az oldalon található közös webszótár, természettudományos webkvíz, fotók, videók, prezentációs anyagok.


Látogatók

mod_vvisit_counterMa1282
mod_vvisit_counterHéten6814
mod_vvisit_counterHónapban23779
mod_vvisit_counterÖsszes3265208

Bejelentkezés


Elfelejtette a jelszavát?

Google Analytics

 

 

Partnereink