Skip to content
Új honlap
Tisztelt Szülők, Kollégák! Kedves Gyerekek!

Az intézmény életével kapcsolatos friss tartalmakat a továbbiakban a megújult honlapunkon érhetik el!

Kellemes böngészést kívánunk!


http://gyakorlo.uni-eger.hu/
 
Örömtábor Parádon PDF Nyomtatás

Iskolánk jótékonysági gyűjtésének köszönhetően 38 kárpátaljai magyar érkezett intézményünk parádi erdei táborába. A diákok kikapcsolódását számos program szolgálta, kedden Egerbe is ellátogattak. A város és a vendégszeretet lenyűgözte őket. A június 4-ei jótékonysági sportversenyen több száz gyermek sportolt együtt a Gyakorlóban. A Szent Imre Katolikus Iskola és a Mlinkó István Iskola diákjai is segítettek: előbbi intézmény tanulói a versenyeken is részt vettek, utóbbié pedig egy csapat nevezési díját juttatta el a szervezőkhöz. A gyerekek által befizetett nevezési díjakból, a szülők, kollégák által nyújtott támogatásokból 250 ezer forintot sikerült összegyűjteni, de sok cég, magánszemély és intézmény is az ügy mellé állt.

Az első turnusban, június 27. és július 1. között 38 tartózkodhatott megyénkben. A fiatalok a Munkácsi Állami Egyetem Humán-pedagógiai Kollégiumából érkeztek, a vegyes csapatot a másodikos, harmadikos és végzős tanulók alkotják. Az EKF Gyakorlójának munkatársai és pedagógusai igazán színes programot állítottak össze a vendégeknek: gyalogos- és kerékpáros túra, múzeumlátogatás, kézműves foglalkozás, táncház és íjászbemutató is várta őket. A Parád-Ilona-völgyi Csevice erdei táborból Egert is felkereső fiatalokat tegnap az egri városházán Martonné Adler Ildikó alpolgármester asszony köszöntötte. A városvezető bemutatta a vendégeknek a dísztermet és szót ejtett a város látványosságairól is. Az alpolgármester átadta a fiataloknak a strandbelépőjüket is, a városházáról ugyanis a várba, majd később a strandra vezetett az útjuk. A kárpátaljai fiatalok nagyon jól érezték magunkat, öt nap alatt rengeteg élménnyel gyarapodtak.
 
< Előző   Következő >

 

Let's click


Iskolánk a Comenius „Iskolai együttműködések” projekt keretében másik négy európai uniós oktatási intézménnyel együtt vesz részt a „Let’s click”
elnevezésű, két éves programban. A sikeres pályázatot követően a Tempus Közalapítvány anyagi támogatásával kerülhet sor az együttműködésre. A projekt az „Egész életen át tartó tanulás” program részeként valósul meg – litván, észt, lengyel és portugál partnerekkel. A projekt munkanyelve az angol; fő célja a természettudományos tantárgyak tanulásának motiválása.
Az alábbi linken található a projekt közös weboldala, amely az öt partneriskola tanárai és diákjai által készített anyagokkal folyamatosan bővül. Az oldalon található közös webszótár, természettudományos webkvíz, fotók, videók, prezentációs anyagok.


Látogatók

mod_vvisit_counterMa1261
mod_vvisit_counterHéten16142
mod_vvisit_counterHónapban64498
mod_vvisit_counterÖsszes4453687

Bejelentkezés


Elfelejtette a jelszavát?

Hírszolgáltatás

EKF Gyakorlóiskola

Google Analytics

 

 

Partnereink