Skip to content
Táblaátadó ünnepség- Hivatalosan is Kiváló Tehetségpont lettünk! PDF Nyomtatás
2015. szeptember 12-én egy konferencia keretében került sor a tavasszal lefolytatott akkreditációs eljárásban minősítést nyert tehetségpontok táblaátadó ünnepségére. A május 8-ai helyszíni szemlére pedagógiai intézetünk kollégái (Pelbárt Zoltánné, Zentai Péterné) összeállították és bemutatták a kétfős szakmai bíráló bizottságnak az akkreditációs dokumentációt, melyet a bizottság tagjai elfogadtak, az eddigi tehetséggondozó munkát magas színvonalúnak minősítették, az eredményekhez gratuláltak. A minősítés 5 évre szól. Az Akkreditált Kiváló Tehetségpont emléktáblát Sándor József igazgató úr vette át.
"A program örömteli pillanatai a Templeton Program bemutatása után az akkreditációs folyamatban minősítést nyert tehetségpontok táblaátadó ünnepében csúcsosodtak ki. Balogh László, a MATEHETSZ elnöke köszöntőjében visszatekintett a tehetséggondozó rendszer, illetve a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács megszületése óta eltelt 10 évre. A minőségi elvárások már a hálózat alakulásának kezdetén magasak voltak: a tehetségpontok iránt támasztott alapkövetelmények kezdeti kritériumai mára nem változtak, és az eltelt 10 év bizonyította, hogy ezek jogos és helyenként komoly odafigyelést igénylő területek. A megfelelő szakmai háttér biztosítása és a megfelelő kontrolling rendszer területein komoly fejlődést mutat a hálózat és a tehetségpontok működése a kezdeti szándékoknak megfelelően jórészben rugalmas. Balogh tanár úr úgy látja, az együttműködési rendszer a helyi környezet tehetséggondozásban érintett tagjaival, illetve az önfenntartásra való törekvés területén továbbra is akad tennivaló. Értékelte a tehetségpontok számának és tevékenységének fejlődését és kiemelte a tehetségpontok közötti együttműködések fontosságát. A tehetségpontok hálózata folyamatos változásban van, ezt mutatja az a tény is, hogy a tavasszal számlált 1400 tehetségpont őszre, az adatok frissítése utánra 1277 aktív tagra apadt. A szervezeti változások, iskolák átalakulása miatt ez természetes folyamat, ami mellett örvendetes az a tény, hogy az aktív tehetségpontok közül összesen 485 szerezte meg eddig az akkreditált minősítést. Ebből idén, 2015-ben 173 tehetségpont jelentkezett be akkreditációra, ebből 40 intézmény a 3 éve megkapott és most lejárt akkreditációját újította meg, és 133 intézmény döntött úgy, hogy megméretteti magát ebben a minősítési eljárásban. A tehetségpontok felkészülését jól mutatja, hogy a bejelentkezett tehetségpontok közül 170 intézmény felelt meg az akkreditációs eljárás támasztotta követelményeknek, sőt, ebből 155 tehetségpont kiválóan akkreditált minősítést szerzett.
Az akkreditált tehetségpontok ünnepélyes táblaátadása után a rendezvény szekcióülésekben folytatódott tovább: a Magyar Templeton Program kapcsán használt tesztek és módszertan részletes bemutatásával.
A programról bővebben itt olvashatnak.
http://tehetseg.hu/aktualis/oromteli-pillanatok-es-egy-rendhagyo-tehetsegsegito-program-tehetseg-szabadon-konferencian#"
Forrás:
http://tehetseg.hu/aktualis/oromteli-pillanatok-es-egy-rendhagyo-tehetsegsegito-program-tehetseg-szabadon-konferencian#
 
< Előző   Következő >

 

Let's click


Iskolánk a Comenius „Iskolai együttműködések” projekt keretében másik négy európai uniós oktatási intézménnyel együtt vesz részt a „Let’s click”
elnevezésű, két éves programban. A sikeres pályázatot követően a Tempus Közalapítvány anyagi támogatásával kerülhet sor az együttműködésre. A projekt az „Egész életen át tartó tanulás” program részeként valósul meg – litván, észt, lengyel és portugál partnerekkel. A projekt munkanyelve az angol; fő célja a természettudományos tantárgyak tanulásának motiválása.
Az alábbi linken található a projekt közös weboldala, amely az öt partneriskola tanárai és diákjai által készített anyagokkal folyamatosan bővül. Az oldalon található közös webszótár, természettudományos webkvíz, fotók, videók, prezentációs anyagok.


Látogatók

mod_vvisit_counterMa1276
mod_vvisit_counterHéten16157
mod_vvisit_counterHónapban64513
mod_vvisit_counterÖsszes4453703

Bejelentkezés


Elfelejtette a jelszavát?

Google Analytics

 

 

Partnereink