Skip to content
Új honlap
Tisztelt Szülők, Kollégák! Kedves Gyerekek!

Az intézmény életével kapcsolatos friss tartalmakat a továbbiakban a megújult honlapunkon érhetik el!

Kellemes böngészést kívánunk!


http://gyakorlo.uni-eger.hu/
 
Országos sikert értek el természetjáróink PDF Nyomtatás
Idén nyáron Csillebércen rendezték meg a Természetjáró Gyerekek és Diákok 26. Országos Találkozóját (TEGYOT-TEDOT), melyen iskolánkat egy 5 fős csapat képviselte. Amint arról már többször hírt adtunk, az EKF Gyakorlósai közül néhányan szívesen járják szabadidejükben a természetet és vesznek részt hasonló versenyeken az év minden szakában. Ez a hobbi a fizikai állóképességen túl, lexikális tudást is követel, hiszen számos elméleti feladatot, városismereti totót kell kitölteniük a gyerekeknek. Emellett fontos a térképismeret és természetesen számít a gyorsaság is.
A nyári, június 28. és július 3. között megrendezett találkozón közel száz, 10 és 18 év közötti fiatal vett részt, kiegészülve néhány családi és felnőtt (korábbi versenyeken részt vevő) csapattal. A TEGYOT honlapján olvasható beszámoló szerint éjszakai és nappali tájékozódási túraversenyt a tábor környékén, az elméleti versenyt a táborban, a városismereti versenyt a Budai Várban rendezték. A teljesítménytúra Hűvösvölgytől Hűvösvölgyig, jórészt a kék sáv turista jelzésen haladt érintve a Solymári Szarkavárat is. A nagyobbak 28, a kisebbek 20 km-t tettek meg. A találkozó programját dunai hajókázás, gyermek-vasutazás, libegőzés, állatkerti látogatás színesítette és látogatást tettek a  Parlamentbe is.
Diákjaink a verseny során végig kiválóan teljesítetek és megnyerték a városismereti és az elméleti versenyt is saját kategóriájukban. Végül az éjszakai túraversenyen önhibájukon kívül veszített pontok miatt összesítésben az országos második helyezést érték el, ami fantasztikus eredmény.
Gratulálunk a csapat tagjainak: Szemre Boglárkának, Kiss Emesének, Kovács Lénának, Angyal Mátyásnak és Szauer Andrásnak, akik méltóképpen képviselték iskolájukat és nagy dicsőséget szereztek az intézménynek.  A gyerekeket a versenyre Szeredi Györgyi és Varga Katalin tanárnők, valamint Pap László, nyugalmazott igazgató úr készítette fel.
A következő, 2016-os országos megmérettetést Egerben rendezik meg jövő nyáron a Heves Megyei Természetjáró Szövetség és az Eszterházy Károly Gyakorlóiskola szervezésében.
 
< Előző   Következő >

 

Let's click


Iskolánk a Comenius „Iskolai együttműködések” projekt keretében másik négy európai uniós oktatási intézménnyel együtt vesz részt a „Let’s click”
elnevezésű, két éves programban. A sikeres pályázatot követően a Tempus Közalapítvány anyagi támogatásával kerülhet sor az együttműködésre. A projekt az „Egész életen át tartó tanulás” program részeként valósul meg – litván, észt, lengyel és portugál partnerekkel. A projekt munkanyelve az angol; fő célja a természettudományos tantárgyak tanulásának motiválása.
Az alábbi linken található a projekt közös weboldala, amely az öt partneriskola tanárai és diákjai által készített anyagokkal folyamatosan bővül. Az oldalon található közös webszótár, természettudományos webkvíz, fotók, videók, prezentációs anyagok.


Látogatók

mod_vvisit_counterMa1223
mod_vvisit_counterHéten16104
mod_vvisit_counterHónapban64460
mod_vvisit_counterÖsszes4453650

Bejelentkezés


Elfelejtette a jelszavát?

Hírszolgáltatás

EKF Gyakorlóiskola

Google Analytics

 

 

Partnereink