Skip to content
Elkezdődött a munka a DÖK-ben PDF Nyomtatás
A lelkes diákok által szervezett ötletes programoktól színesebb, önzetlen segítő munkájuktól könnyebb az iskolai élet. A Diákönkormányzat mindkét épületben megtartotta a 2015-2016-os tanévben az első. úgynevezett alakuló ülését. Szerencsére az elballagott 8. és 12. osztályosok helyett idén is van utánpótlás: a frissen csatlakozott ötödik és a kilencedik osztályos diákok megismerkedtek a DÖK feladatkörével a tervezett programokkal.


A Bartók téren már ezen a héten fontos feladat vár a DÖK tagokra: népszerűsíteniük kell a papírgyűjtést osztálytársaik körében és segíteniük kell a környezettudatos akció lebonyolítását is. Emellett egy új, szintén jótékonysági célokat szolgáló a program elindítását szavazta meg az önkormányzat. A „KUPAK KEDD” célja, hogy minél több, pet palack zárókupakot gyűjtsenek össze iskolánk diákjai. A színes kupakokat minden héten kedden, reggel 7.30 és 8.00 óra között lehet leadni a portánál a DÖK képviselőinek. Az így összegyűjtött műanyag kupakokkal egy beteg kisfiú gyógyíttatásának költségeihez járulhatnak hozzá iskolánk diákjai. Ezek mellett természetesen az idei tanévben is számíthatunk a DÖK-ös diákok segítségére a Mikulás, a Haloween party a Colour day és a Mosoly-nap megszervezésében is.
A Barkóczy utcában is elindult a DÖK-ös munka. Az idei tanévtől Nagy Diána Linda tanárnő lett a munkát koordináló pedagógus. Az első gyűlésen megbeszélték a rájuk váró feladatokat és megválasztották a felelősöket. Gólya Tamás tanár úr, arra kérte a tanulókat, hogy munkájukról rendszeresen adjanak számot az iskola sikeres diákújságának, a Médiáknak is. Sándor József igazgató úr is biztatta a diákokat, hogy segítsék egymás és tanáraik munkáját. Tartsák mindig szem előtt, hogy Örökös Ökoiskola vagyunk és ezt a szemléletet közvetítsék az osztálytársak felé a mindennapokban is, így egy sokkal rendezettebb, tisztább környezetért.
A DÖK-öt a Bartók téri épületben Szauer András, a Barkóczy utcai épületben új elnök, pedig Tóth Márton vezeti.
Sok sikert az idei munkájukhoz!

 
< Előző   Következő >

 

Let's click


Iskolánk a Comenius „Iskolai együttműködések” projekt keretében másik négy európai uniós oktatási intézménnyel együtt vesz részt a „Let’s click”
elnevezésű, két éves programban. A sikeres pályázatot követően a Tempus Közalapítvány anyagi támogatásával kerülhet sor az együttműködésre. A projekt az „Egész életen át tartó tanulás” program részeként valósul meg – litván, észt, lengyel és portugál partnerekkel. A projekt munkanyelve az angol; fő célja a természettudományos tantárgyak tanulásának motiválása.
Az alábbi linken található a projekt közös weboldala, amely az öt partneriskola tanárai és diákjai által készített anyagokkal folyamatosan bővül. Az oldalon található közös webszótár, természettudományos webkvíz, fotók, videók, prezentációs anyagok.


Látogatók

mod_vvisit_counterMa1352
mod_vvisit_counterHéten16233
mod_vvisit_counterHónapban64589
mod_vvisit_counterÖsszes4453779

Bejelentkezés


Elfelejtette a jelszavát?

Google Analytics

 

 

Partnereink