Skip to content
Új honlap
Tisztelt Szülők, Kollégák! Kedves Gyerekek!

Az intézmény életével kapcsolatos friss tartalmakat a továbbiakban a megújult honlapunkon érhetik el!

Kellemes böngészést kívánunk!


http://gyakorlo.uni-eger.hu/
 
Sikeres röplabdás táborok a tanév végén PDF Nyomtatás
A TÁMOP - 3.1.4 – „Innovatív kezdeményezések az Eszterházy Károly Gyakorlóiskolában” c. pályázat keretein belül két röplabdás sporttábor is megvalósult már. Június 24-28. között az alsó tagozatos leányoknak és fiúknak, majd egy héttel később a következő tanévben III. és IV. korcsoportban versenyző fiúknak volt lehetőségük aktívan, kedvelt sportáguk mozgásanyagának gyakorlása közepette feledni az épp véget ért tanév fáradalmait. A 20 főt meghaladó csoportoknak igazán nem kellett sokat utazniuk a tartalmas programokkal kecsegtető táborozás reményében, hiszen helyszínül a kerecsendi Malompark Vendégház szolgált.

A helyi általános iskola tornatermében szervezett napi edzések alkalmával a kisebbek jellemzően játékos és labdaügyesség-fejlesztő feladatokat végeztek, míg a nagyobbak esetében a röplabdázás technikai elemeinek gyakoroltatása mellett a koordináció és fizikum fejlesztése is komoly szerepet kapott. Az edzéseken kívüli szabadidőt is sikerült mindig változatosan eltölteni, hisz mindkét csapat fürdőzött a demjéni és egri strandon, alaposan megismerkedhetett a helyi gombaüzemmel és tájházzal, sőt a kisebbek a közeli Berek-erdőt is bejárták az azt megelőző ismeretterjesztő előadás után. A tanulóknak eleinte szokni kellett a mobiltelefonok és egyéb digitális kiegészítők, valamint nassolásra lehetőséget biztosító bevásárlások teljes mellőzését, de ennek pozitív hatásai az étkezések, valamint az esti közösségi foglalkozások alkalmával szembetűnőek voltak. A kisebbeknél a gyöngyfűzés és szabadtéri játékok, míg a nagyobbaknál a ping-pong és csocsó voltak a legnépszerűbb választott programok. Mindkét tábor Pogonyiné Kurucz Mónika tanárnő és Vincze Tamás tanár úr vezetésével valósult meg, akik végül elégedetten nyugtázhatták, hogy a tanulók igazán jól érezhették magukat a mögöttük lévő öt napban. A tábort lezáró értékelésükben őszintén meg tudták dicsérni a résztvevőket a jövő nyári folytatás reményében.
 
< Előző   Következő >

 

Let's click


Iskolánk a Comenius „Iskolai együttműködések” projekt keretében másik négy európai uniós oktatási intézménnyel együtt vesz részt a „Let’s click”
elnevezésű, két éves programban. A sikeres pályázatot követően a Tempus Közalapítvány anyagi támogatásával kerülhet sor az együttműködésre. A projekt az „Egész életen át tartó tanulás” program részeként valósul meg – litván, észt, lengyel és portugál partnerekkel. A projekt munkanyelve az angol; fő célja a természettudományos tantárgyak tanulásának motiválása.
Az alábbi linken található a projekt közös weboldala, amely az öt partneriskola tanárai és diákjai által készített anyagokkal folyamatosan bővül. Az oldalon található közös webszótár, természettudományos webkvíz, fotók, videók, prezentációs anyagok.


Látogatók

mod_vvisit_counterMa1845
mod_vvisit_counterHéten4723
mod_vvisit_counterHónapban31385
mod_vvisit_counterÖsszes3272814

Bejelentkezés


Elfelejtette a jelszavát?

Hírszolgáltatás

EKF Gyakorlóiskola

Google Analytics

 

 

Partnereink