Skip to content
Új honlap
Tisztelt Szülők, Kollégák! Kedves Gyerekek!

Az intézmény életével kapcsolatos friss tartalmakat a továbbiakban a megújult honlapunkon érhetik el!

Kellemes böngészést kívánunk!


http://gyakorlo.uni-eger.hu/
 
Határtalanul 2013 - Elszámolás PDF Nyomtatás
Az idei tanévben iskolánk 7. évfolyamos diákjai közül 50 fő Ukrajnába látogatott el a Határtalanul program segítségével. És ez valóban így van: Ukarjnába indultunk, de Kárpátaljáról érkeztünk haza. És ez nagy dolog. A kinn töltött 4 nap elegendő volt ahhoz, hogy egy kicsit megérezhessék gyermekink, hogy hogy a rajzolt határok valóban nem képesek elszakítani egymástól a magyarokat! Márkus Róbert Zsolt tanár úr és dr. Tóthné Szelezsán Gabriella tanárnő 7. osztályos osztályfőnökök nagyon körültekintően készítették elő a kirándulást. Köszönet illeti Koronczi Melinda és Czeglédi Tamás kollégákat, akik sokat segítettek az előkészítő tevékenység kivitelezésében! A 4 napos ismeretszerző kiruccanás alkalmával sok új információt tudtunk meg Kárpátaljáról.
Az előkészítő szakban a 2 alkalommal különféle pedagógiai módszertant alkalmazva készítettük elő diákjainkat az utazásra. A Feszty körkép analógiájára diákjaink elkészítették Eger körképét. A kirándulás 4 napján minden a tervezettnek megfelelően sikerült. Sipos Zsoltné, Tarjányi Tünde és Párkányi István kollégák kísérőtanárként segítették munkánkat a határon túl. Megahatározó élmények voltak a Vereckei-hágó meglátogatása, a szerednyei vár (egriként Dobó miatt még inkább fontos volt!) megkoszorúzása, vagy akár a beregszászi gyermekekkel közös programok. Élményekkel telve érkeztünk haza, persze kissé megfáradtan. A bemutató óra keretén belül iskolánk udvarán egyik délután érdeklődő gyemekek gyűltek össze (kb. 80 fő), akiknek élménybeszámolót tartott 4, az utazáson részt vett diákunk, akik fotókkal, térképekkel tették izgalmasabbá bemutatójukat. A TÉMANAP sikeres napja volt iskolánk idei tanévének. Több mint 200 tanuló, kolléga érkezett a Gasztropincébe megtekinteni a kiállítást, meghallgatni előadásainkat vagy kipróbálni a kézműves tevékenységeket. Bízunk a folytatásban, és abban, hogy a beregszászi magyar gimnázium és iskolánk között megköttetett partneriskolai szerződés valódi, tartalmas
együttmőködést vetít elő!

Ennek reményében bízva:

Márkus Róbert Zsolt
pedagógus
 
< Előző   Következő >

 

Let's click


Iskolánk a Comenius „Iskolai együttműködések” projekt keretében másik négy európai uniós oktatási intézménnyel együtt vesz részt a „Let’s click”
elnevezésű, két éves programban. A sikeres pályázatot követően a Tempus Közalapítvány anyagi támogatásával kerülhet sor az együttműködésre. A projekt az „Egész életen át tartó tanulás” program részeként valósul meg – litván, észt, lengyel és portugál partnerekkel. A projekt munkanyelve az angol; fő célja a természettudományos tantárgyak tanulásának motiválása.
Az alábbi linken található a projekt közös weboldala, amely az öt partneriskola tanárai és diákjai által készített anyagokkal folyamatosan bővül. Az oldalon található közös webszótár, természettudományos webkvíz, fotók, videók, prezentációs anyagok.


Látogatók

mod_vvisit_counterMa1382
mod_vvisit_counterHéten6914
mod_vvisit_counterHónapban23879
mod_vvisit_counterÖsszes3265308

Bejelentkezés


Elfelejtette a jelszavát?

Hírszolgáltatás

EKF Gyakorlóiskola

Google Analytics

 

 

Partnereink