Skip to content
Megyei második hely biológiából, harmadik földrajzból PDF Nyomtatás
Szépen szerepelnek tanulóink a természettudományos versenyeken. Szoboszlay Szabolcs, 9. G. osztályos diákunk a Herman Ottó XXIII. Országos Biológia Verseny megyei döntőjén lett  második. A megmérettetés nehézségét adta, hogy a nem tananyagra épülő ismeretekre is rákérdeztek a tesztlapokon, melyek megoldásához széleskörű fajismeretre volt szüksége a versenyzőknek. Szabolcs leginkább a Természetbúvár cikkeit tanulmányozta, a felkészülésben tanára, Sándorné Halász Erzsébet mellett, nagymamája, a Gyakorlóiskola nyugalmazott pedagógusa, a nagy szakmai tekintélynek örvendő dr. Vajon Imréné segítette a fiatalembert.
Diáktársa Magyar Elemér 8.G osztályos tanuló a Teleki Pál Országos Földrajz- Földtan Verseny megyei döntőjében ért el, pontszámai alapján 3. helyezést. A versenyen a távoli földrészek tananyagán kívül, a Természetbúvár c. folyóirat cikkei szerepeltek nagy hangsúllyal. Az általános műveltség, az olvasottság, a természettudományos tájékozottság  nagyban hozzájárult Elemér értékes helyezéséhez.
Felkészítője Tarjányiné Szűcs Zita tanárnő. Mindkét diáknak és tanáraiknak is gratulálunk!
 
< Előző   Következő >

 

Let's click


Iskolánk a Comenius „Iskolai együttműködések” projekt keretében másik négy európai uniós oktatási intézménnyel együtt vesz részt a „Let’s click”
elnevezésű, két éves programban. A sikeres pályázatot követően a Tempus Közalapítvány anyagi támogatásával kerülhet sor az együttműködésre. A projekt az „Egész életen át tartó tanulás” program részeként valósul meg – litván, észt, lengyel és portugál partnerekkel. A projekt munkanyelve az angol; fő célja a természettudományos tantárgyak tanulásának motiválása.
Az alábbi linken található a projekt közös weboldala, amely az öt partneriskola tanárai és diákjai által készített anyagokkal folyamatosan bővül. Az oldalon található közös webszótár, természettudományos webkvíz, fotók, videók, prezentációs anyagok.


Látogatók

mod_vvisit_counterMa1188
mod_vvisit_counterHéten16069
mod_vvisit_counterHónapban64425
mod_vvisit_counterÖsszes4453615

Bejelentkezés


Elfelejtette a jelszavát?

Google Analytics

 

 

Partnereink