Skip to content
Tanulmányi eredmények
Tisztes helytállás a német szépkiejtési versenyen PDF Nyomtatás
2013. március 19-én rendezték meg a Dr. Habis György emlékére kiírt Eger városi német nyelvi szépkiejtési versenyt gimnazisták számára. Iskolánkat Fekete Bianka 9. Ny és Horváth Krisztina 10. C osztályos tanulók képviselték ezen a megmérettetésen. A versenyzőknek egy szabadon választott szöveget kellett elmondani, majd egy idegen szöveget felolvasni, ügyelve a helyes kiejtésre, hanglejtésre.  Fekete Bianka 7. helyezést ért el. Gratulálunk mindkét tanulónak és felkészítő tanáraiknak.
 
Országos döntőben tanulóink PDF Nyomtatás
Almási Anna Luca, iskolánk 7. NY osztályos tanulója bejutott a Bod Péter Országos Könyvtárhasználati Verseny döntőjébe. Az elődöntőt, melynek témája a "Sokszínű világ - a biodiverzitás az irodalomban, a művészetekben és a tudományban" volt, 175 tanuló oldotta meg. Diákunk elért eredménye alapján az országos versenyen, a legjobb 16 tanuló között is megméretteti magát április végén. A 9-10. évfolyamosok közül Kispál Klaudia Margit (9. Ny) 129 tanuló közül került be a döntőbe,a legjobb 16 közé. 
Bővebben...
 
Mind a hat tanulónk továbbjutott a Hevesy György kémiaverseny megyei döntőjébe PDF Nyomtatás
Március 8-án rendezték meg a Hevesy György országos kémiaverseny területi fordulóit 130 fővel Egerben és Gyöngyösön. Városunkban a Gyakorlóiskola Barkóczy úti épületében több,mint 50 diák adott számot tudásáról. Egy feladatsort kellett kitölteniük, melyre 60 percet és egy periódusos rendszert kaptak. Iskolánk mind a 6 nevezett tanulója szépen szerepelt és bejutott a március 23-i megyei döntőbe. Gratulálunk!

Bővebben...
 
Boros Kitti a második a Savaria országos középiskolai történelem verseny megyei fordulóján PDF Nyomtatás
12 egri középiskolás vett részt a Savaria országos történelmi verseny megyei fordulóján,iskolánkat hárman képviselték. Boros Kitti az előkelő második helyet szerezte meg, így esélyessé vált, hogy részt vegyen az országos döntőn, melyre csak a legjobb 20-25 tanulót hívják meg. Kolmann Krisztián az 5., Tóth Veronika pedig a 10. helyen végzett. Gratulálunk a diákoknak és felkészítőjüknek Vizes Lajos tanár úrnak!
Országos általános iskolai történelmi tanulmányi verseny megyei fordulójában 19 tanuló mérte össze tudását. A Gyakorlóiskolát két diák képviselte: Vincze Zsombor a 15.,míg Ofra Balázs a 17. helyezést érte el. Gratulálunk a tanulóknak és felkészítőjüknek Tóthné Szelezsán Gabriellának!
 
Zrínyi Ilona Matematikaverseny PDF Nyomtatás
A Matematikában Tehetséges Gyermekekért (MATEGYE) Alapítvány az idei tanévben is megrendezi a Zrínyi Ilona kétfordulós (területi, országos) matematikaversenyt. A megmérettetés célja a matematika népszerűsítése. Az összeállított feladatsorokkal elsősorban a diákok logikus gondolkodását kívánják mérni. Lehetőséget szeretnének biztosítani arra, hogy az iskolák 3-12. osztályos tanulói összemérhessék matematikai tudásukat egyénileg és csapatban egyaránt. A Gyakorlóiskola diákjai szép eredményeket értek el, derült ki a megyei forduló március 8-i eredményhirdetésén. Egyéniben és csapatban is két első helyezést sikerült elérni!Bővebben...
 
Kalottmodellek és szerves vegyületek- Kémia versenyt rendeztek a Gyakorlóban PDF Nyomtatás
„A tudomány egyik szépsége az, hogy időnként észrevehetjük az eleinte kaotikusnak tűnő dolgokban a rendet. A zűrzavar egy egyszerű terv részévé válik, s az ember úgy érzi, átlát a dolgokon, s mélyükön megpillantja a lényeget.”
Ez volt a mottója a február 28-án, csütörtökön iskolánkban megrendezett kémia versenynek. A megmérettetésre 3 iskolából 22, tizedik évfolyamos diák jelentkezett. Iskolánk nagy hangsúlyt fektet a természettudományok népszerűsítésére, ennek érdekében pályázati forrásból természettudományos laboratóriumot alakított ki. A projekt lehetőséget ad szaktantárgyi laboratóriumi versenyek szervezésére, amelyeket hagyományteremtő szándékkal rendszeresen minden évben szeretnénk megszervezni a 10. évfolyamosok számára az alábbi címmel:
                                                                               „Eszterházy labor 10”
Bővebben...
 
Ügyes zongoristák PDF Nyomtatás
Több diákunk ért el kiemelkedő eredményt nemrégiben, a Farkas Ferenc Zeneiskola által meghirdetett Kistérségi Zongora fesztiválon. Koncsos Emese az első korcsoportban az első helyet szerezte meg. Felkészítő tanára Dr. Gábos Judit, a főiskola tanszékvezetője volt. Ugyanebben a korcsoportban Terenyei Zsófia, iskolánk 3.b. osztályos tanulója második lett.
Bővebben...
 
Országos döntőben a gimnazistánk PDF Nyomtatás
Hörömpöli Kristóf ,11.C osztályos tanulónk bejutott az Arany Dániel Matematika Verseny országos döntőjébe, melyet 2013. április 18-án rendeznek.
Gratulálunk!

 
Teleki Pál Földrajz és Földtan iskolai forduló PDF Nyomtatás
Házi versenyen mérték össze földrajz és földtani tudásukat a hetedik és nyolcadik osztályosok szerda délután a Bartók téren. A verseny tétje, a megyei fordulóba jutás volt. Sándorné Halász Erzsébet tanárnő a feladatok kiosztása előtt elmondta: nehéz, teljesen új feladatsort kapnak a diákok, mivel az áprilisi megyei döntőbe évfolyamonként csak egy-egy diák kerülhet be. A megoldandó feladatok között volt feleletválasztós, fogalom megnevezéses, szövegelemzéses példa, de számot kellett adni a Grand Canyon-nal kapcsolatos ismereteikről is. A 12 hetedikes közül a legjobban teljesítő tanuló a 7. a-d-s Zvara Panna volt, második helyen pedig Magyar Elemér (8.G) végzett. (Felkészítő tanáruk: Tarjányiné Szűcs Zita tanárnő.) A nyolcadikosok között az első helyet holtversenyben Poczok Gabriella és Smuczer Orsolya 8.a osztályos tanulók szerezték meg! (Felkészítő tanáruk Sándorné Halász Erzsébet tanárnő) Gratulálunk a gyerekeknek és felkészítő tanáraiknak is! A megyei forduló április 13-án lesz.
Bővebben...
 
Nyisd ki a világot!  Irodalmi barangolás a 9.g osztállyal PDF Nyomtatás
A 9.g osztály több diákja kapcsolódott bele abba a Bródy Sándor Megyei Könyvtár által indított projektbe, amely a Nyisd ki a világot! címet viseli. Az első forduló 5 témahetes irodalmi, helytörténeti vetélkedőjében blogon keresztül kapott kérdéseket, feladatokat oldották meg. Sikerüket bizonyítja, hogy a megye iskolái közül a 2. helyen végeztek. Jutalmuk a könyvtár ajándékcsomagja, s egy pár szép élmény az olvasott művekkel, a közös munkával kapcsolatban. A legaktívabb csoporttagok: Boros Kitti, Tóth Veronika, Nagy Martin,Nagy Dániel, Kolmann Krisztián, Szoboszlay Szabolcs, Szabó Martin.
A legkiemelkedőbb munka az egész osztály részvételével készült. Ez az itt látható „Elődök nyomában Egerben” c. irodalmi barangolás videója, amelyet Nagy Martin állított össze a 9. g osztály 45 perc alatt készített fotóiból.
 
Német szépkiejtési verseny PDF Nyomtatás
Az Eszterházy Károly Főiskola Modern Nyelvek Intézete és az EKF Hallgatói Önkormányzata 2013. február 1-jén rendezte meg a regionális idegen nyelvi szépkiejtési versenyt a középiskolák két utolsó évfolyamán tanuló, nem német, angol, francia anyanyelvű diákok számára. Német nyelvből iskolánk három tanulója indult ezen a versenyen, Czoller Nikoletta, Czoller Viktória (12. C osztály) és Papp Vanda (13.E osztály). A legeredményesebben Czoller Nikoletta szerepelt, aki az induló 35 diák közül 4. helyezést ért el. Gratulálunk mindhárom versenyzőnek!
 
<< Első < Előző 1 2 3 Következő > Utolsó >>

Találatok 22 - 42 / 58

 

Let's click


Iskolánk a Comenius „Iskolai együttműködések” projekt keretében másik négy európai uniós oktatási intézménnyel együtt vesz részt a „Let’s click”
elnevezésű, két éves programban. A sikeres pályázatot követően a Tempus Közalapítvány anyagi támogatásával kerülhet sor az együttműködésre. A projekt az „Egész életen át tartó tanulás” program részeként valósul meg – litván, észt, lengyel és portugál partnerekkel. A projekt munkanyelve az angol; fő célja a természettudományos tantárgyak tanulásának motiválása.
Az alábbi linken található a projekt közös weboldala, amely az öt partneriskola tanárai és diákjai által készített anyagokkal folyamatosan bővül. Az oldalon található közös webszótár, természettudományos webkvíz, fotók, videók, prezentációs anyagok.


Látogatók

mod_vvisit_counterMa1364
mod_vvisit_counterHéten16245
mod_vvisit_counterHónapban64601
mod_vvisit_counterÖsszes4453791

Bejelentkezés


Elfelejtette a jelszavát?

Google Analytics

 

 

Partnereink