Skip to content
Tanulmányi eredmények
100 pontból 96 PDF Nyomtatás
Jól szerepeltek diákjaink a Simonyi Zsigmond Kárpát-medencei helyesírási verseny megyei fordulóján. Kiemelkedően jó eredményt ért el Kiss Emese 5.c osztályos tanuló, aki 3. lett, a 100 pontból 96-t ért el. Noha a szigorú versenykiírás szerint csak az első jut tovább az országos döntőre, de ez az eredmény is reményteli a jövőt illetően.Koczka Szofia 5.a-ból 7. helyezést ért el, Verebélyi Tünde 8.c pedig a középmezőnyben végzett. Mind a hárman Nagyné Herczeg Éva tanárnő tanítványai. Gratulálunk!
 
Két dobogós helyezést hoztunk el az Országos Népművészeti Versenyről PDF Nyomtatás
Iskolánk két szakképzős tanulója, Molnár Eszter Martina a 2., Török Alma pedig a 3. helyezést ért el az április 25-26-án megrendezett középiskolások Országos Népművészeti Versenyén. A rangos megmérettetést 17. alkalommal tartották meg Székesfehérváron. A diákoknak előzetesen egy komoly szakmai és formai követelményeket támasztó dolgozatot kellett készíteniük néprajz, népművészet témakörben, szabadott választott témát feldolgozva. Molnár Eszter Martina "Nincsen erdő zöld ág nélkül" című munkájában a Felső-Tarna Vidéki Vadásztársaság tevékenységén keresztül a vadászatot a magyar kultúrtörténet, magyar népi szokások, hiedelmek, hagyományok összecsengése által mutatta be. Török Alma az ózdi Gömör-Kishont Vármegyei Vitális István Huszárlovas Bandérium tevékenységével tárta fel a magyar huszárság jellegzetességeit és mai jelentőségére világított rá „Barkó huszárok” című dolgozatában.
Bővebben...
 
Kattognak a fogaskerekek - Kiemelkedő eredményeket értek el kis matematikusaink PDF Nyomtatás
Több rangos matematika versenyen vettek részt az elmúlt időszakban a gyakorlósok. Április közepén rendezték meg Kecskeméten a Zrínyi Ilona matematikaverseny országos döntőjét, melyen Heves megyét iskolánk több tanulója is képviselte. Kucsma Lehel Péter 5.b osztályos tanulónk az előkelő országos 3. helyezést érte el.
Bővebben...
 
A Fejtörők a negyedik helyen végeztek PDF Nyomtatás
Miskolcon rendezték meg a Dürer matematikaverseny országos döntőjét, melyre iskolánk 4 csapata jutott be a megyei forduló után. Az első napon egy kidolgozós feladatsort kellett megoldaniuk a versenyzőknek. Az utolsó feladat egy játék volt, melyhez nyerő stratégiát kellett kidolgozniuk és a verseny szervezőit élesben kétszer le is kellett győzniük a teljes pontszám megszerzéséhez. A második napon egy váltóverseny következett: egy-egy feladatot kaptak a csapatok és csak helyes megoldás esetén kaphatták meg a következő kérdést. Iskolánk először vett részt ezen az újszerű versenyen, de becsületesen helyt álltak tanulóink: az 5-6. osztályosok között a FEJTÖRŐK nevű csapatunk 4. helyezést ért el (csapattagok: Csák Ádám, Kucsma Lehel Péter, Fónagy Fanni) a 7-8. osztályosaink pedig az 5. helyet szerezték meg (csapattagok: Hoffmann Balázs,  Lakatos Veronika, Tóth Marco) Felkészítő tanáraik: Tóthné Szűk Erzsébet és Garbaczné Olasz Andrea. Gratulálunk!
2014.02.10.
 
Szövegelni szabad!  a dr. Szabó Miklós országos verseny iskolai eredményei PDF Nyomtatás
A dr. Szabó Miklós országos szövegértési verseny 21 éve indult útjára a kiskunhalasi Bibó István Gimnáziumból. Iskolánk már 3. éve küldi el az országos versenyre az iskolai versenyen legjobbnak minősülő diákjait, akik majd a 7-8. osztályosok között írásban és szóban is bizonyítják a kiválóságukat. Az utóbbi évek 1-2. helyezése után kíváncsian várjuk, hogy a válogató legjobbjai milyen eredménnyel térnek majd haza. Idén 46 diák vett részt az első fordulóban, s készítette el a furfangos szövegértési feladatlapot.
Az iskolai válogató legjobbjai:
Hoffmann Balázs 7. b
Gulyás Petra 7.b
Angyal Virág 8.b
Korózs Benjámin 8.c
Járdán Vera 8.c
Lakatos Veronika 8. a-d.
Felkészítőik: dr. Gyenes Béláné, Sipos Zsuzsa, Nagyné Herczeg Éva tanárnők és Márkus Róbert Zsolt tanár úr. Nekik drukkolunk majd a március 22-i halasi döntőn!
2013.02.03.
 
Bolyai Anyanyelvi Verseny - Eszterházy módra PDF Nyomtatás
A Bolyai versenyek területi döntőjét évek óta magyarból is megrendezik a megyeszékhelyen. Úgy tűnik, hogy az anyanyelv ismerői és szeretői sem maradtak le a matematika versenyeken eddig is jól teljesítő csapatok mögött. Idén ugyanis 6 csapatunk volt az 1-6. helyen, s közülük három csapat végzett elsőként, s így továbbjutottak a Tatán megrendezendő országos megmérettetésre. Ez azért is különleges bravúr, mert most először sikerült aranyérmesként végezni két megye diákjai közül  -   s hogy rögtön egy mesterhármassal, az a lelkiismeretes felkészülésnek és a tanárok szakértelmének tudható be.
Bővebben...
 
A 2012-2013-as tanév méltó elismerései PDF Nyomtatás
Az elmúlt évekhez hasonlóan fogadáson látta vendégül a 2012/2013-as tanévben a megyei és az országos tanulmányi versenyeken kiemelkedő eredményt elért tanulókat és felkészítő tanáraikat a Pedagógiai és Közművelődési Intézet.
A június 21-i, a Bartakovics Béla Közösségi Házban megtartott rendezvényen 29 Gyakorlóiskolás gyermeknek és 11 pedagógusunknak szólt a taps.
Bővebben...
 
Országos szinten is előkelő helyen kis matematikusaink PDF Nyomtatás
A kiváló megyei szereplést követően előkelő helyen végzett iskolánk két diákja a nemrégiben megrendezett Kalmár László matematika versenyen. Dániel Gergő 4.a. osztályos diák megyei elsőként, 35-ből 34 ponttal jutott az országos megmérettetésre, ahol végül 15. helyen végzett.Kucsma Lehel 4.b. osztályos tanuló pedig megyei második helyezése után az országoson 22-ként végzett. Gratulálunk a gyerekeknek és felkészítőiknek, Csontosné Bodnár Gyöngyi és Gönczfalviné Cseh Éva tanárnőknek.
 
Megyei második hely biológiából, harmadik földrajzból PDF Nyomtatás
Szépen szerepelnek tanulóink a természettudományos versenyeken. Szoboszlay Szabolcs, 9. G. osztályos diákunk a Herman Ottó XXIII. Országos Biológia Verseny megyei döntőjén lett  második. A megmérettetés nehézségét adta, hogy a nem tananyagra épülő ismeretekre is rákérdeztek a tesztlapokon, melyek megoldásához széleskörű fajismeretre volt szüksége a versenyzőknek. Szabolcs leginkább a Természetbúvár cikkeit tanulmányozta, a felkészülésben tanára, Sándorné Halász Erzsébet mellett, nagymamája, a Gyakorlóiskola nyugalmazott pedagógusa, a nagy szakmai tekintélynek örvendő dr. Vajon Imréné segítette a fiatalembert.
Bővebben...
 
Szép siker a német mondaversenyen PDF Nyomtatás
A Miskolci Egyetem Német Nyelv- és Irodalomtudományi Tanszéke regionális német mondaversenyén Tóth Petra (9. A) az illusztráció kategóriában 3. helyezést ért el egy képregénnyel, amelyet a "Der Krämer und die Maus" (A szatócs és az egér) című Grimm-mondához készített. Jutalmul egy oklevelet és egy gyönyörűen illusztrált mesekönyvet kapott. Felkészítő tanára: Héjja Zsuzsanna. Gratulálunk!
 
Hát ez alap PDF Nyomtatás
Hatvanban rendezték meg a közel múltban a megyei Alapműveleti matematika versenyt 4-8 osztályosok részvételével. A megmérettetés már 19 éves múltra tekint vissza, iskolánk diákjai másodszor vettek részt rajta, jó eredménnyel. A versenyen nem annyira a logikai készséget mérik, sokkal inkább az alapműveletekre, valamint a negatív számokkal és a törtekkel való számolásra helyeződik a hangsúly. Idén 17 tanuló töltötte ki a feladatlapot, közülük Kocsik Nóra 5.a-s diák az első, Kucsma Lehel 4.b - ből  a második, Komlósi Márk 4.c.-ből pedig a harmadik helyezést érte el. Oklevelet vehetett még át iskolánk további 4, szintén jól szereplő diákja is: Fónagy Fanni, Koczka Szófia Csenge, Dobi Dorina Lili és Janik Balázs László is. A felkészítők Garbaczné Olasz Andrea és Göncfalviné Cseh Éva tanárnők! Gratulálunk!
 
<< Első < Előző 1 2 3 Következő > Utolsó >>

Találatok 1 - 21 / 58

 

Let's click


Iskolánk a Comenius „Iskolai együttműködések” projekt keretében másik négy európai uniós oktatási intézménnyel együtt vesz részt a „Let’s click”
elnevezésű, két éves programban. A sikeres pályázatot követően a Tempus Közalapítvány anyagi támogatásával kerülhet sor az együttműködésre. A projekt az „Egész életen át tartó tanulás” program részeként valósul meg – litván, észt, lengyel és portugál partnerekkel. A projekt munkanyelve az angol; fő célja a természettudományos tantárgyak tanulásának motiválása.
Az alábbi linken található a projekt közös weboldala, amely az öt partneriskola tanárai és diákjai által készített anyagokkal folyamatosan bővül. Az oldalon található közös webszótár, természettudományos webkvíz, fotók, videók, prezentációs anyagok.


Látogatók

mod_vvisit_counterMa911
mod_vvisit_counterHéten911
mod_vvisit_counterHónapban63596
mod_vvisit_counterÖsszes4310291

Bejelentkezés


Elfelejtette a jelszavát?

Google Analytics

 

 

Partnereink